February 20, 2008

Black and White Banana Loaf


Black and White Banana Loaf

Serves 8

1 1/3 cups all-purpose flour, 1 tsp baking powder, 1/2 tsp salt, 1/4 tsp freshly grated or ground nutmeg, 1 1/2 ripe medium bananas, 1/2 tsp finely grated lemon zest, small squirt of lemon juice, 1 Tbsp dark rum, 3 oz bittersweet chocolate, finely chopped, 1 stick plus 2 Tbsp (1/2 cup plus 2 Tbsp) unsalted butter, softened, 2/3 cup packed light-brown sugar, 1/3 cup granulated sugar, 4 large eggs, 1 tsp vanilla extract, 1/2 cup whole milk

Heat oven to 325°F. Butter an 8×4 x 21/2-in. loaf pan; dust with flour; tap out excess. Whisk flour, baking powder, salt and nutmeg in a small bowl until blended.

In another small bowl, mash bananas with lemon zest and juice; stir in rum. Microwave chocolate and 2 Tbsp butter, stirring every 10 seconds, until melted and blended.
Beat remaining butter with mixer on medium speed 3 minutes or until creamy. Add sugars; beat 2 to 3 minutes until light and smooth. Add eggs 1 at a time, beating well after each. Beat in vanilla (batter will look curdled). Reduce mixer speed to low and beat in 1/2 the flour mixture just until blended. Beat in milk until combined, then remaining flour mixture. Scrape down bowl; beat in banana mixture (batter will look lumpy).

Stir a little less than 1/2 the batter into melted chocolate to blend. Drop alternating spoonfuls of both batters into prepared pan. Using a table knife, swirl batters together, taking care not to overdo it.

Bake 1 hour and 20 to 30 minutes (check cake after 45 minutes and cover loosely with foil if it’s getting too brown), until a wooden pick inserted in center comes out with moist crumbs attached. Cool in pan on a wire rack 15 minutes before inverting on rack, turning right side up and cooling completely.

Двухцветный банановый кекс

На 8 порций.

1 1/3 чашки муки, 1 чайная ложка разрыхлителя, 1/2 чайной ложки соли, 1 1/2 банана, 1/2 чайной ложки свеже натертой лимонной цедры, немного свежего лимонного сока, 1 столовая ложка рома, 3/4 чашки мелко нарезанного шоколада, 10 столовых ложек сливочного масла, 2/3 чашки коричневого сахара, 1/3 чашки обыкновенного сахара, 4 яйца, 1 чайная ложка ванильного экстракта, 1/2 чашки молока.

Нагреть духовку до 325Ф. Прямоугольную форму для выпечки кексов смазать растительным маслом.

Смешать муку, соль и разрыхлитель. В другой миске растереть бананы, лимонную цедру и лимонный сок. В микроволновой духовке расплавить шоколад с 2 ложками сливочного масла. Иставшиеся 8 столовых ложек масла взбить миксером с сахаром. Добавить молоко, яйца и сухую мучную смесь. Мучную смесь добавлеть порциями. В конце добавить растертые бананы.

Отделить 1/3 жидкого теста в отдельную посуду и добавить растопленный шоколад. Выкладывать поочередно в форму по 2 ст. л. теста, чередуя темное и светлое. Печь 80-90 минут. Вынуть из духовки готовый кекс, остудить полностчю перед употреблением. Особо хорош на следующий день.

Recipe from "Baking, From My Home to Yours" by Dorie Greenspan

January 19, 2008

Spinach Salad with Mushrooms


Spinach Salad with Mushrooms

Yield: 2 servings
4 cups washed spinach leaves, preferably organically grown, 2 large ripe tomatoes, diced (3/4 cup cherry tomatoes), 2 cups thinly sliced fresh mushrooms, 2 tablespoons extra-virgin olive oil, 2 garlic cloves, minced, juice of ½ fresh lemon, 1/4 cup thinly sliced red onion, 1/3 cup mayonnaise, salt and freshly ground black pepper to taste

Chop spinach into small pieces and divide spinach between two salad plates. Top each with chopped tomatoes and red onion.

Wash and dry mushrooms, removing stems. In a small frying pan, heat olive oil and sauté garlic with lemon juice, salt, and pepper until garlic is browned. Add mushroom and saute for about 8 minutes. The mushrooms should be browned and tender. Remove from the pan and arrange over spinach salad. Add seasoning to taste. Drizzle salad with mayonnaise.


Салат со шпинатом и жаренными грибами.

На 2 порции.

4 чашки листьев зеленого шпината, 2 больших мелко нарезанных помидора или 3/4 чашки помидоров "cherry", 2 чашки свежих грибов, 2 столовые ложки оливкового масла, 2 зубца чеснока, сок 1/2 лимона, 1/4 чашки мелко нарезанного красного лука, 1/3 чашки майонеза, соль и перец по вкусу.

Мелко нарезать шпинат и уложить в тарелки. Наверх уложить помидоры и лук.
Грубы помыть и тонко нарезать. Нагреть оливковое масло в сковороде. Добавить чеснок и лимонный сок. Выложить грибы и жарить 8-10 минут. Добавить соль и перец по вкусу. Снять с огня и выложить грибы на салат. Заправить салат майонезом. Хорошо перемешать перед подачей на стол.

January 05, 2008

Pure Lemon Maple Syrup Cake (sugar-free)


Pure Lemon Maple Syrup Cake (sugar-free)
Serves 12

100 g (1/2 cup) butter melted, 1 egg, 1 egg yolk, 225 g (1 cup) 100% Pure Maple Syrup, 100 ml (1/2 cup) hot water, 560 g (2 1/2 cups) all-purpose (plain) flour, sifted with:
5 g (1 tsp.) baking soda, 10 g (2 tsp.) baking powder, 2.5 g (1/2 tsp.) ground ginger, juice and zest of 1/2 lemon, 1/2 tsp. salt

Icing (optional)
1 egg white, 1 cup powdered sugar, juice and zest of 1/2 lemon

Grease and flour a 10-inch fluted tube pan.
Place melted butter in mixing bowl, gradually add eggs, Pure Maple Syrup, hot water, lemon zest and juice. Blend in flour, baking soda, baking powder and ginger. Pour mixture into pan.

Cook in 350 °F (180 °C) oven for 50 minutes. Let cool and set aside.
In a double-boiler, mix icing ingredients and beat mixture until it peaks. Ice cake and decorate with nuts, almonds or cherries (optional)


Лимонный бисквит с сиропом из кленовых листьев

Для тех, кто не знаком с традиционным канадским продуктом "Maple syrup", предлагаю познакомиться и подружиться.

На 12 порций.

1/2 чашки растопленного сливочного масла, 1 яйцо, 1 яичный желток, 1 чашка сиропа из кленовых листьев, 1/2 чашки горячей воды, 2 1/2 чашки муки, 1 чайная ложка соды, 2 чайные ложки разрыхлителя, 1/2 чайноой ложки молотого имбиря, сок и цедра из половины лимона, 1/2 чайной ложки соли

Помадка (по желанию)
1 яичный белок, 1 чашка сахарной пудры, сок и цедра из 1/2 ломона.

Приготовить круглую форму для выпекания биквита. Смешать жидкое сливочное масло с яйцами, сиропом из кленовых листьев, 1/2 чашки горячей воды. Добавить сок и цедру лимона. В отдельной посуде смешать муку, соду, соль, разрыхлитель и молотый имбирь. Медленно добавить сухую смесь с жидкими ингридиентами. Все хорошо перемешать. Вылить тесто в приготовленную форму и печь в духовке при температуре 350Ф в течении 45-50 минут. Вынуть из духовку и остудить.

Для помадки смешать на паровой бане все ингридиенты и взбить немного. Залить теплый (не горячий) бисквит. Украсить орехами или свежими фруктами.







December 18, 2007

Cranberry-Orange Pound Cake (only in America)

Cranberry-Orange Pound Cake (only in America)

Makes:16 servings

Cake: 1 box Betty Crocker® SuperMoist® golden vanilla or yellow cake mix, 1 box (4-serving size) vanilla instant pudding and pie filling mix, 1 cup water, 1/2 cup butter or margarine, melted, 1 teaspoon grated orange peel, 4 eggs, 1 1/2 cups fresh or frozen cranberries, chopped (do not thaw frozen cranberries)

Powdered sugar, if desired

Orange Sauce, if desired: 1 cup granulated sugar, 1 tablespoon Gold Medal® all-purpose flour, 1/2 cup orange juice, 1/2 cup butter
Heat oven to 325°F. Grease and flour, or spray with baking spray with flour, 12-cup fluted tube cake pan.

In large bowl, beat dry cake mix, dry pudding mix, water, melted butter, orange peel and eggs with electric mixer on low speed 30 seconds, scraping bowl constantly. Beat on medium speed 2 minutes. Fold in cranberries. Spread in pan.

Bake 57 to 63 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool 15 minutes; remove from pan. Cool completely, about 1 hour. Sprinkle with powdered sugar.
In 1-quart saucepan, cook all sauce ingredients over medium heat about 4 minutes, stirring constantly, until thickened and bubbly. Serve warm or cool sauce with cake. For Orange Butter Sauce, increase flour to 2 tablespoons. Cook over medium heat until butter is melted, then cook 4 minutes longer.

Бисквит с клюквой по-американски

Тесто: 1 упаковка сухой смеси для бисквита (yellow cake mix), 1 упаковка (4 порции) для ванильного пудинга (vanilla instant pudding and pie filling mix), 1 чашка воды, 1/2 чашки растопленного маргарина или сливочного масла, 1 чайная ложка свеже натертой цедры апельсина, 4 яйца, 1 1/2 чашки свежей или замороженной клюквы. (Если клюква заморожена, то ее не нужно размораживать)

Нагреть духовку до 325Ф. Подготовить формочку (12-cup fluted tube cake pan).

В большой миске смешать все составляющие и взбить миксером в течении 2 минут. Добавить клюкву. Выложить тесто блинной консистенции в формочку для бисквита. Печь около часа и проверь лучинкой готовность бисквита.
Для соуса в небольшой кастрюле смешать все составляющие соуса. Нагреть на медленном огне, постоянно помешивая до загустения. Подавать в теплом виде с бисквитом.

Recipe from Betty Crocker

December 17, 2007

Chocolate-Filled Biscotti


Chocolate-Filled Biscotti
Cream Cheese Dough: 4 cup(s) all-purpose flour, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon salt, 1 cup (2 sticks) butter (no substitutions), softened, 6 ounce(s) cream cheese, softened, 1 cup granulated sugar, 1 cup (packed) brown sugar, 2 large eggs, 1 tablespoon(s) vanilla extract

Chocolate Filling: 1 can (14-ounce) sweetened condensed milk, 8 ounce(s) bittersweet or semisweet chocolate, cut up, 1 cup walnuts, coarsely chopped
Confectioners’ sugar for sprinkling

1. Prepare Cream Cheese Dough: In medium bowl, combine flour, baking powder, and salt. In large bowl, with mixer on medium speed, beat butter and cream cheese until well blended. Gradually add sugars and beat 3 minutes or until light and creamy, occasionally scraping bowl with rubber spatula. Add eggs, 1 at a time, beating well after each addition. Beat in vanilla. Reduce speed to low; gradually beat in flour mixture just until blended, occasionally scraping bowl. Place 1/4 dough on sheet of plastic wrap. Repeat to make 4 more. Wrap each with plastic wrap and refrigerate overnight.

2. When ready to roll out dough, prepare Chocolate Filling: In 2-quart saucepan, heat sweetened condensed milk and chocolate over medium heat just until chocolate melts, stirring frequently. Remove saucepan from heat; stir in walnuts. Cool filling to room temperature, about 30 minutes.

3. Preheat oven to 350 degrees F. Grease 2 large cookie sheets.

4. Remove 1 piece of dough from refrigerator. On lightly floured 16-inch sheet of waxed paper, with floured rolling pin, roll dough into 10" by 6" rectangle. Spread heaping 1/4 filling lengthwise down center of rectangle. Starting from a long side and using waxed paper to help lift dough, fold 1 side of dough lengthwise over filling, then remaining side over dough (dough should overlap).

5. Pick up waxed paper and flip cookie log onto 1 side of prepared cookie sheet, seam side down. Repeat with another piece of dough and filling. Flip second log parallel to first log, leaving about 2 inches between logs.

6. Bake logs 20 to 22 minutes or until edges are lightly golden. Cool logs on cookie sheet 2 minutes, then transfer to wire rack to cool completely. While logs bake, repeat with remaining dough and filling.

7. Wrap each cooled log separately with foil or plastic wrap, and store in tightly covered containers at room temperature up to 2 weeks or in freezer up to 3 months.

8. To serve, sprinkle logs with confectioners’ sugar. Cut each log crosswise on the diagonal into 12 slices. (If logs are frozen, thaw completely at room temperature before sprinkling with sugar and slicing.)

Итальянские бискотти с шоколадной начинкой.
Для тех, кто никогда не был в Италии, слово "бискотти" будет новым. Поверьте мне, что большинство чаепитий в европейских странах никогда не обходится без бискотти. А этот рецепт совсем необычный и очень вкусный. Попробуйте, и Вам захочется еще и еще раз это необыкновенное вкусное угощение. В холодную зимнюю погоду чашечка чая с итальянским печеньем поднимет настроение каждому.

Тесто: 4 чашки муки, 1 чайная ложка разрыхлителя, 1 чайная ложка соли, 1 чашка сливочного масла, 1 чашка сахара, 1 чашка коричневого сахара (я взяла 1.5 чашки обыкновенного сахара вместо 2 чашек), 2 яйца, 1 столовая ложка ванильного экстракта (по желанию), 150 грамм сливочного сыра "Philadelphia"

Шоколадная начинка: 1 баночка (14-ounce) сгущенного молока, 2 чашки мелко нарезанного шоколада, 1 чашка мелко порубленных грецких орехов.

1. Приготовить тесто. Прежде всего смешать муку, разрыхлитель и соль. В отдельной миске взбить миксером сливочное масло и сливочный сыр. Постепенно добавить сахар и яйца. Добавить ванильный экстракт. Уменьшив скорость миксера, добавить сухую мучную смесь. Замесить тесто и разделить на 4 части. Завернуть каждую часть в пищевую пленку и положить в холодильник (НЕ в морозилку) на 8-10 часов.

2. Приготовить начинку. Смешать сгущенное молоко и шоколад. Поставить на огонь и подогревать помешивая то того момента, пока шоколад не начнет плавиться. Снять с огня, остудить и добавить орехи. Все хорошо перемешать и дать остыть до комнатной температуры.

3. Разогреть духовку до 350Ф. Приготовить две дечки для печенья. Вынуть одну часть теста из холодильника, раскатать в прамоугольник 20см на 13 см. Выложить 1/4 всей начинки по середине раскатанного теста и сомкнуть края теста. Выложить на дечку швом вниз. Повторить с оставшимся тестом. Печь в течении 20-25 минут. Вынуть, остудить. Нарезать на 12 частей каждую порцию.

Recipe from Good Housekeeping

December 01, 2007

Potato-Apple Latkes


Potato-Apple Latkes

Servings: 8

Serve these delicous potato-apple latkes as one of your side dishes at your Hanukkah dinner. They will go well with almost any type of meat, fish or poultry.

2 large (4 cups) baking potatoes, shredded, 1 large (1 cup) Golden Delicious apple, shredded, 2 eggs, 1/2 cup all-purpose flour, 1/2 teaspoon salt, 1/4 teaspoon baking powder, vegetable oil, sour cream, if desired, honey, if desired

Stir together all ingredients except oil, sour cream and honey in large bowl. Heat 1/4-inch oil over medium-high heat in 10-inch skillet. Drop 1/4 cup potato mixture into hot oil, flattening each mound slightly. Fry, turning once, until crisply brown (6 to 8 minutes). Drain well on paper towels. Serve warm with dollop of sour cream; drizzle with honey, if desired. Makes: 8 servings (as a side dish).

Блинчики из картофеля и яблок (Американские дыруны)

2 большие картофелины, натертые на крупной терке, 1 большое яблоко, натертое на крупной терке, 2 яйца, 1/2 чашки муки, 1/2 чайной ложки соли, 1/2 чайной ложки разрыхлителя, масло для поджарки, сметана и мед (по желанию)

Смешать все ингридиенты, кроме сметаны и меда.

Разогреть подсолнечное масло на сковороде. Выкладывать по 1 столовой ложке картофельной смеси на сковороду. Жарить на двух сторонах. Подавать со сметаной или медом.
Recipe from Diana's Desserts - www.dianasdesserts.com

November 14, 2007

A Jewish 'Martha Stewart Living'. Are you excited?

Why do we need one more magazine about Jewish life?

I found the answer from Yenta: "I’m so tired of the “We’re just like the goyim, except for the Jesus part” shtick."

Now it's up to you to find out if the magazine will be next SUCCESS.

Enjoy it!