September 14, 2006
Puff pastry sticks
Puff pastry sticks
1 (17 1/4 oz.) pkg. frozen puff pastry dough, thawed
1/2 c. sesame seeds,
1 c. grated Parmesan cheese,
1/2 teapoon salt, 1/4 teapoon fresh black pepper,
1 teaspoon italian seasonings,
1 teaspoon dry basil,
3 eggs + 2 tablespoons water (room temperature)
Preheat oven to 400 degrees. Unfold puff pastry sheet and cut lengthwise into 3 equal rectangles. Cut each rectangle crosswise into 1/2 inch wide strips. Mix eggs and water in one bowl. Mix all spices and cheese in another bowl. Place dough in egg wash and then sprinkle both sides of strips generously with spice mixter; gently pressing seeds and cheese into dough. Twist each stick several times. Place on an ungreased baking sheet and bake 8-10 minutes or until puffed and golden.
Хрустящие палочки из слоеного теста.
1 пакет (500 грамм) мороженого слоеного теста (разморозить), 1/2 чашки кунжутных семочек, 1 чашка натертого сыра Пармезан, 1/2 чайной ложки соли, 1/4 чайной ложки черного перца, 1 чайная ложка итальянских специй, 1 чайная ложка сухого базилика, 3 яйца, 2 столовых ложки воды комнатной температуры.
Нагреть духовку до 400Ф. Вынуть тесто из упаковки и разрезать на 3 части по длине. Каждый прямоугольник разрезать на палочки шириной около 1 см. Смешать яйца с водой в отдельной посуде. В другой посуде смешать сыр и специи. Макать тесто в яичную массу, затем обвалять в специях. Перекрутить несколько раз образуя спираль. Положить на деко и печь 8-10 минут до золото-коричневого цвета.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Какая вкусняшка! Обожаю витые палочки! Только я делаю их сладкими - с сахаром и корицей. очень вкусно!
i_lara
Спасиво за прекрасный отзыв. Алла
Post a Comment