November 27, 2006

Honey Chicken


Honey Chicken (basic recipe)

1/3 cup honey (maple syrup), 1/2 teaspoon hot chili garlic sauce, 2 tablespoons soy sauce, 2 teaspoons Dijon mustard, 1/4 teaspoon ground red pepper, 2 pounds chicken

Mix all ingridients except chicken. Salt and pepper chicken. Put chicken in zippered plastic bag and pour honey mixture in it. Keep in refrigirator for up to 2 hours. Heat oven to 375F. Place chicken in ungreased jelly roll pan. Pour honey mixture over chicken; turn chicken to coat.

Bake uncovered 45-55 minutes, turning once and brushing with sauce after 30 minutes. Serve chicken with sauce.

Курица, запеченная в медовом соусе.

1/3 чашка меда (можно заменить кленовым сиропом), 1/2 чайной ложки острого чесночного соуса ("hot chili garlic sauce"), 2 столовых ложки соевого соуса, 2 чайных ложек американской горчицы Dijon, 1/4 чайной ложки молотого красного перца, 1 кг свежей курятины.

Для соуса смешать все компоненты кроме курятины. Куриное мясо посолить и поперчить. Вложить мясо в полиэтоленовый пакет и залить соусом. Положить пакет с курятиной в холодильник на 2 часа.

Нагреть духовку до 375Ф. Выложить курятину на подготовленную дечку и залить маринадом из пакета. Запекать в духовке 45-55 минут. Подавать курицу с соусом из дечки.

2 comments:

burekaboy — said...

i will try this, alla, this week. i love these kinds of recipes.

Lenchik said...

Еще картошечку фри к нему добавить и будет в самый раз