December 08, 2006

Sweet Twists


Sweet Twists

1 package (17.3 ounces) frozen puff pastry sheets, 1 egg, 1 tablespoon water, 1/3 cup fine chopped semisweet chocolate, 2 tablespoons any fruit jam, 2 tablespoon sugar, 1 teaspoon ground cinnamon

Thaw puff pastry sheets at rom temperature for 30 minutes.

Heat oven to 400F. Grease baking sheets.
Stir together egg and water in a small bowl. Unroll 1 sheet of puff pastry on lightly floured work surface. Roll sheet into 14x10 inch rectangle. Cut pastry in half lenghtwise into 2 rectangles, about 14x5 inches each. Brush both halves of pastry with some egg wash. Top one half with chocolate, sugar, and cinnamon. Spread other half with jam. Place jam half over chocolate half, jam side down. Roll gently with rolling pin to seal edges.

Cur crosswise into 28 strips about 1/2 inch wide and 5 inches long. Twist strips twice; place on greased baking sheets. Press end gently to sheet. Carefully brush twists with a little of the egg mixture.

Bake in 400F oven for 10 minutes until nicely browned.
Unroll second sheet of puff pastry and repeat the same process.

Makes 56 pieces.

Сладкие косички из слоеного теста.

1 пакет замороженного слоеного теста, 1 яйцо, 1 столовая ложка воды, 1/3 чашки мелко натертого шоколада, 2 столовые ложки любого фруктового джема, 2 столовые ложки сахара, 1 чахная ложка корицы.

Разморозить тесто при комнатной температуре в течении 30 минут. Нагреть духовку до 400Ф. Приготовить 2 дечки для выпечки печенья.

Смешать вместе яйцо и воду. Развернуть один лист слоеного теста и раскатать в прямоугольник 30х20 см. Разрезать тесто по длине, образуя 2 прямоугольника 2 прямоугольника 30х10 см каждый. Смазать каждый лист яичной смесью. На один прямоугольник равномерно выложить шоколад, сахар и корицу, на другой - джем. Сложить 2 вместе начинкой внутрь. Аккуратно провести скалкой по верху теста. Разрезать на 28 полосочек, и каждую перекрутить дважды, образуя спираль. Выложить на подготовенную дечку и смазать яичной смесью. Прижать концы каждой полоски к дечке.

Выпекать 10 минут при температуре 400Ф. Повторить тоже со вторым листом слоеного теста.


Puff Pastry Home

Recipe from "Family circle" February 2001

1 comment:

burekaboy — said...

everything is good with слоеного теста, right?! looks like another good recipe, alla.