August 13, 2006
Zucchini pancakes
Zucchini (summer squash) pancakes.
1.5 cup of flour, 1/2 teaspoon of baking powder, 1 cup of buttermilk, 1 large egg, 2 cups finely shredded zucchini, 1/2 teaspoon of salt
Combine flour, salt, baking powder in a large bowl. Make a well in center of mixture. Stir together buttermilk and egg. Pour into well in flour mixture, stirring just until moistened. Fold in zucchini. If you use summer squash, peel off the skin before shredding.
Pour 1/4 cup of batter for each pancake onto hot slightly oiled pan. Cook until tops are covered with bubbles and edges look cooked; turn and cook the other side. Serve with sour cream.
Блинчики из кабачков (патиссонов).
Это одно из летних блюд, которое быстро готовится и прекрасно сочетается с разным блюдами. Если вы используете паттисоны, то почистите их от кожуры.
1.5 чашки муки, 1/2 чайной ложки разрыхлителя, 1 чашка кефира, 1 яйцо, 2 чашки натертых кабачков (паттисонов), 1/2 чайной ложки соли.
Смешать муки, соль и разрыхлитель. Смешать кефир и яйцо в отдельной посуде и влить в мучную смесь. Все перемешать и добавить натертые кабачки. Нагреть сковороду, полить растительным маслом. Сначала пожарить на одной стороне, перевернуть и жарить на другой стороне. Подавать теплыми со сметаной.
От еврейской мамы.
Чтобы блинчики не были водянистыми, натертые кабачки (паттисоны) нужно немного отжать. Я предпочитаю не давать соль в муку, а посолить натертые кабачки.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment