Apple bars
Traditional harvest delicatecy. Almost each family has several recipes and all of them are really delicious. I think, baking with apples is one of the best Jewish culinary traditions (Please read) Living in America we enhance the old recipes and learn a new ones. I will post several recipes with apples.
3 cups of farmer's cheese (dry), 3 eggs, 1 cups sugar, 3 cups of all-purpose flour, 1 tablespoon corn starch powder, 1 teaspoon baking soda deluted in 1 teaspoon white vinegar, 3-4 medium size apples, 1/2 cup fesh cranberries (optional), 2 teaspoon lemon juice.
Preheat oven to 350F. Butter the baking sheet.
Mix together farmer's cheese, eggs, 1 cup of sugar, flour, corn startch, and baking soda. Form the soft dough.
Make a filling. Wash apples and cut into small cubes. Drizzle with lemon juice and 2 tablespoons of sugar. Add cranberries (optional)
Divide dough into 2 equal balls. Roll out the first one on baking sheet. Put apple filling on a first layer. Roll out the second ball and cover over the filling.
Make the egg wash and brush the top. Bake 45-50 minutes until it done. Cool the cake completely before serving. Cut into bars.
How to make home-made farmer cheese.
English
Russian
Яблочный пирог.
3 чашки сухого творога, 3 яйца, 1 чашка сахара, 3 чашки муки, 1 столовая ложка кукурузного крахмала, 1 чайная ложка соды, погашенная 1 чайной ложкой уксуса, 3-4 яблока, 1/2 чашки свежей клюквы, 2 чайные ложки лимонного сока.
Разогреть духовку до 350Ф. Приготовить дечку, промазав дно маслом.
Смешать творог, яйца, 1 чашку сахара, 3 чашки муки, крахмал и соду. Замесить мягкое тесто.
Приготовить начинку. Помыть яблоки, нарезать на мелкие кубики, сбрызнуть лимонным соком и перемешать с 2 столовыми ложками сахара. По желанию можно добавить свежую клюкву.
Разделить тесто на 2 части. Первую раскатать и уложить на дечку. Сверху уложить начинку, добавляя немного панировочных сухарей. Вторую часть раскатать и уложить поверх начинки. Смазать яйцом.
Поставить пирог и печь 45-40 минут до полной готовности. Вынуть и остудить полностью. Нарезать на порционные прямоугольники.
От еврейской мамы: любое творожное тесто необходимо полностью остудить перед употреблением. Не спешите пробовать творожные изделия сразу же после выпечки.
Please download FREE BOOK All About Apples
1 comment:
That looks lovely Yiddish mother you can come round and cook for me anytime!
Post a Comment