Apple bars
Traditional harvest delicatecy. Almost each family has several recipes and all of them are really delicious. I think, baking with apples is one of the best Jewish culinary traditions (Please read) Living in America we enhance the old recipes and learn a new ones. I will post several recipes with apples.
3 cups of farmer's cheese (dry), 3 eggs, 1 cups sugar, 3 cups of all-purpose flour, 1 tablespoon corn starch powder, 1 teaspoon baking soda deluted in 1 teaspoon white vinegar, 3-4 medium size apples, 1/2 cup fesh cranberries (optional), 2 teaspoon lemon juice.
Preheat oven to 350F. Butter the baking sheet.
Mix together farmer's cheese, eggs, 1 cup of sugar, flour, corn startch, and baking soda. Form the soft dough.
Make a filling. Wash apples and cut into small cubes. Drizzle with lemon juice and 2 tablespoons of sugar. Add cranberries (optional)
Divide dough into 2 equal balls. Roll out the first one on baking sheet. Put apple filling on a first layer. Roll out the second ball and cover over the filling.
Make the egg wash and brush the top. Bake 45-50 minutes until it done. Cool the cake completely before serving. Cut into bars.
How to make home-made farmer cheese.
English
Russian
Яблочный пирог.
3 чашки сухого творога, 3 яйца, 1 чашка сахара, 3 чашки муки, 1 столовая ложка кукурузного крахмала, 1 чайная ложка соды, погашенная 1 чайной ложкой уксуса, 3-4 яблока, 1/2 чашки свежей клюквы, 2 чайные ложки лимонного сока.
Разогреть духовку до 350Ф. Приготовить дечку, промазав дно маслом.
Смешать творог, яйца, 1 чашку сахара, 3 чашки муки, крахмал и соду. Замесить мягкое тесто.
Приготовить начинку. Помыть яблоки, нарезать на мелкие кубики, сбрызнуть лимонным соком и перемешать с 2 столовыми ложками сахара. По желанию можно добавить свежую клюкву.
Разделить тесто на 2 части. Первую раскатать и уложить на дечку. Сверху уложить начинку, добавляя немного панировочных сухарей. Вторую часть раскатать и уложить поверх начинки. Смазать яйцом.
Поставить пирог и печь 45-40 минут до полной готовности. Вынуть и остудить полностью. Нарезать на порционные прямоугольники.
От еврейской мамы: любое творожное тесто необходимо полностью остудить перед употреблением. Не спешите пробовать творожные изделия сразу же после выпечки.
Please download FREE BOOK All About Apples
That looks lovely Yiddish mother you can come round and cook for me anytime!
ReplyDelete