December 05, 2006
Farmer's cheese cake
Farmer's cheese cake
250 gr all-purpose flour, 250 gr farmer cheese, 170gr sugar, 100gr butter or margarine, 50 gr corn starch (powder), 4 large eggs, 2 teaspoons baking powder, 2 tablespoons lemon juice, lemon zest of 1 lemon, 1/2 teaspoon salt, 1 teaspoon freshly grated ginger, 1/2 cup dry cherries (might be substituted on raisins or cranberries), 1 tablespoon powdered sugar for dust.
In a large bowl, with an hand electric blender, beat together the eggs and farmer cheese until mixture is pale yellow. Add creamed butter, lemon juice and sugar.
In a clean, dry bowl mix together starch, flour, lemon zest, baking powder, salt, and freshly grated ginger. Add dry mixture to the cheesy mixture and combine until completely smooth. Stir in dry cherries.
Preheat the oven to 350F
Butter 10 inch bundth cake form and sprinkle generously with bread crumbs. Pour the cheese mixture into the pan and bake until the cake pulls away from side of the pan, about 1 hour. Cool completely. Sprinkle with confectioner's sugar and decorate, if desired, with fruit.
Творожный кекс.
250 г муки, 250 г творога, 170 г сахара , 100 г сливочного масла или маргарина, 50 г крахмала, 4 яйца, 2 чайные ложки разрыхлителя, 2 ст. л. лимонного сока, тертая цедра 1 лимона, 1/2 ч. л. соли, 1 чайная ложка натертого свежего корня имбиря, 1/2 чашки сухой вишни (изюма или клюквы), сливочное масло для смазывания формы, 1 ст. л. сахарной пудры для посыпки.
Смазать маслом форму и побрызгать непригорающей аэрозолью (non-stick spray). Положить в миску творог и яйца. Ручным измельчителем (hand blender) взбить вместе до получения пастообразной смеси. Добавить сахар, растопленное масло и лимонный сок.
В отдельной посуде смешать крахмал, муку, разрыхлитель, лимонную цедру и свеже натертый имбирь. Постепенно всыпая сухую смесь, соединить с творожной массой. Добавить сухую вишню. Все хорошо перемешать. Тесто должно быть блинной консистенции и без комочков.
Нагреть духовку до 350Ф. Вылить тесто в формы, равномерно распределив жидкость на дне формы. Поставить в разогретую духовку. Выпекать 25 минут, потом уменьшить темпеатуры до 325Ф. Печь до полной готовности 50-55 минут. Готовый кекс остудить, вынуть из формы и посыпать сахарной пудрой перед подачей на стол.
На 8 порций
If you need a hand blender
No comments:
Post a Comment