December 12, 2006
Russian potato and pink radish salad
Russian potato and pink radish salad
400g/14oz baby potatoes, washed and boiled
bunch spring onions, washed, trimmed and sliced
2 gherkins, finely sliced
10 pink radishes, washed and sliced thinly
small bunch of dill, washed and chopped finely
For the Russian dressing
100g/3½oz mayonnaise
1 tsp Worcestershire sauce
1 tsp ketchup
½ tsp mustard
salt and freshly ground pepper
Cook the potatoes in boiling salted water and until tender - about 10 to 15 minutes.While the potato is cooking, make Russian dressing. Drain the potatoes, and when cool enough to handle, slice thinly. Place in a large bowl and add the spring onions, gherkins and radishes.
Mix all the dressing ingredients together in a small bowl and pour over the potato salad. Sprinkle with the dill and add the mayonnaise, and mix gently. Season to taste with salt and freshly ground black pepper. Refrigerate and serve chilled.
Русский картофельный салат с редиской.
Неожиданно для себя я нашла этот рецепт на весьма популярной для всех интернетовской страничке ВВС Food. Этот рецепт пользуется популярностью у британской публики. По сытности это блюдо не уступает нашим привычным салатам.
400 гр картофеля
4-5 стеблей зеленого лука
2 соленых огурца
10 красных редисок, укроп
Русский соус для салата.
100 гр майонеза
1 чайная ложка соуса "Worcestershire"
1 чайная ложка томатной пасты (кетчуп)
1/2 чайной ложки горчицы
соль и перец по вкусу.
Сварить картофель в кожуре до полной готовности. Пока картофель вариться приготовить соус, смешав все ингридиенты. Отцедить готовый картофель, снять кожуру и нарезать на мелкие кубики. Добавить мелко нарезанные огурцы, лук, редиску. Залить сверху соусом, хорошо перемешать. Добавить соль и перец по вкусу. Поставить в холодильник. Перед подачей на стол посыпать мелко нарезанным укропом.
От еврейской мамы: если у Вас нет зеленого лука, Вы можете заменить его на красный сладкий лук.
Recipe from BBC Food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment