May 05, 2007

Farfalle with Smoked Salmon and Cream Cheese


Farfalle with Smoked Salmon and Cream Cheese

Serving: Serves 4.

12 ounces farfalle (bow-tie pasta) (might be substituted on egg noodles), Coarse salt and ground pepper, 1 small red onion, quartered and thinly sliced, 2 ounces bar cream cheese, cut into small pieces, 1/4 cup fresh dill, coarsely chopped, or 1 teaspoon dried dill weed, 2 tablespoons capers (might be substituted on 1/3/ cup frozen green peas), drained and rinsed, 4 ounces smoked salmon, cut into bite-size pieces

Cook pasta in a large pot of boiling salted water until al dente, according to package instructions. Reserve 1/2 cup pasta water. Add onion to pot; immediately drain pasta mixture, and return to pot.

Add cream cheese, dill, capers, and salmon to pasta. If using fresh peas instead capers, blanch them for 1 minute in boiling water, then drain. Toss, adding reserved pasta water a little at a time to create a thin sauce that coats farfalle (you may not need all the water). Season lightly with salt and pepper. Serve.

Яичная лапша с копченой красной рыбой и сливочным сыром.

На 4 порции

300 грамм яичной лапши, соль и перец по вкусу, 1 головка свежего красного лука мелко нарезанного, 60 грамм сливочного сыра ("Philadelhia"), 1/4 чашки мелко нарезанного укропа (по желанию), 2 столовых ложки каперсов (можно заменить на 1/3 чашки свеже замороженного зеленого горошка), 120 грамм мелко нарезанной копченной красной рыбы

Сварить лапшу в подсоленной воде. Отцедить воду и оставить 1/2 чашки воды, она может быть нужна для соуса. Смешать лапшу с мелко нарезанным луком.

Приготовить соус, смешав сливочный сыр, каперсы и красную рыбу. Если Вы используете замороженный горошек, то бланшируйте его в течении одной минуты в кипящей воде. Отцедите горошек и добавьте в соус. Если соус очень густой добавьте немного оставленной воды. Залить соусом лапшу с луком и хорошо перемешать. Поперчить и посолить по вкусу.

Recipe from Martha Stewart "Everyday Food"

No comments:

Post a Comment