July 15, 2007
Shrimp, cucumber, and mango salad
Shrimp, cucumber, and mango salad
Makes 6 servings.
Dressing: 3 tablespoons distilled white vinegar, 1 tablespoon Dijon mustard, 6 tablespoons mayonnaise, some sugar (optional)
4 large pickling cucumbers, peeled, cut into 1/2-inch cubes (about 2 cups), 1 large mango, peeled, pitted, cut into 1/2-inch cubes (about 1 1/2 cups), 1 pound cooked medium shrimp, 3 tablespoons chopped fresh dill, 1 medium size avocado (my addition), 12 Bibb lettuce leaves Mix vinegar and sugar in small bowl until sugar dissolves. Whisk in mustard and mayonnaise. Cover and chill. (Can be made 1 day ahead. Keep chilled.)
Combine cucumbers, mango, shrimp, and dill in large bowl. Pour dressing over; toss to coat. Season with salt and hot pepper sauce. Arrange 2 lettuce leaves on each of 6 plates. Top with shrimp salad.
Салат из креветок, огурцов и манго.На 6 порций.
Соус: 3 столовых ложек белого уксуса, 1 ст. ложкa американской горчицы Dijon, 6 столовых ложек майонеза, немного сахара (по желанию)
4 больших свежих огурца, принесенных с базара, 1 большое манго, 500 грамм варенных креветок, 3 столовых ложек свежего укропа или зеленого лука, 1 среднего размера авокадо, 12 листьев зеленого салата.
Порезать на мелкие кубики огурцы, манго и авокадо. Выложить всю смесь в большую миску. Приготовить соус-заправку, смешав уксус, майонез, горчицу и сахар. Полить соусом салатную массу и все хорошо перемешать. Положить зеленые листья на тарелки и выложить салат сверху. Посыпать укропом или свежим зеленым луком.
Recipe from Bon Appétit, March 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment