July 12, 2008

Honey-butter mini pear galettes



Honey-butter mini pear galettes

Serves 6
1 sheet ready-rolled puff pastry, 4 Tbsp melted butter, 2 Tbsp honey, 3 pear, peeled, cored and sliced, icing sugar, to dust (optional)

Preheat the oven to moderately hot 200°C (400°F). Line a baking tray with baking paper. Cut the pastry into six even squares and place on the lined baking tray.

Mix together butter and honey.

Spread 1 tsp of the honey-butter mixture on each square, leaving a 1.5cm border. Arrange the sliced pear on the top and sprinkle with honey-butter mixture again. Repeat with rest of the pieces of dough. Place in a refriderator for 30-40 minutes. Take out of refrigerator and bake for 18 minutes, or until the pastry is puffed and golden. Dust lightly with icing sugar and serve warm with thick cream or ice cream, if desired.

Открытый французский пирог (galette) с грушей.

На 6 порций.

Эти пироги обычно пекут летом, когда фрукты очень доступные и дешевые. Их называют французским словом "galette".

1 лист замороженного слоеного теста, 4 столовые ложки размяченного сливочного масла, 2 столовые ложки меда, 3 груши, сахарная пудра.
Разморозить тесто при комнатной температуре в течении 30 минут. Нагреть духовку до 400Ф. Груши очистить от шкурки и нарезать на продольные кусочки. Дечко устелить пекарской бумагой.

Смешать масло и мед.
Разделить тесто на 6 равных квадратов. Помазать смесью масла и меда тесто, выложить половину одной нарезанной груши, оставив свободными 1,5 см от края.
Аккуратно завернуть тесто на начинку. Смазать тесто смесью масла и меда, посыпать сахаром. Повторить всю процедуру с оставщимися частями теста. Выложить на деко и поставить в холодильник на 30-40 минут. Вынуть из холодильника и поставить в нагретую духовку. Печь в течении 18-20 минут, готовое тесто будет золотистого цвета. Вынуть из духовки, остудить и подавать с мороженым или со сливками.

There is a children’s song about galette:
“J’aime la galette, savez-vous comment ? Quand elle est bien faite, avec du beurre dedans.” (“I like galette, do you know how? When it is made well, with butter inside.”)


Everything about Puff pastry

No comments: