October 12, 2008
White radish salad
White radish salad (very popular among Russian Jews)
1 large white radish shredded, 1 tablespoon vinegar, 2 tablespoons vegetable oil, 1/2 big cucumber thinly sliced, 1/4 cup thinly sliced red onion, salt and freshly ground black pepper, 1 tablespoon chopped parsley and dill
Peel the radish and shred it, using a mandolin or the proper slicing disk of a food processor.Whisk the vinegar with the vegetable oil, salt, and pepper. Toss the radish, red onion, cucumber with the vinegar, vegetable oil and sprinkle with dill/parsley.
Салат из белой редиски
1 большая белая редиска или несколько небольших редисок, 1 столовая ложка уксуса, 2 столовые ложки подсолнечного масла, 1/2 чашки тонко нарежанного красного лука, 1 столовая ложка мелко нарезанного укропа и петрушки, соль и перец по вкусу.
Очистить редиску от кожурыи натереть на терке. Смешать уксус и подсолнечное масло. Влить в редиску, добавить лук и огурцы. Посолить, поперчить и все хорошо перемешать. Посыпать петрушкой или укропом.
Для тех, кто не знаком с белой редиской, прошу почитать в Wikipedia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment