November 20, 2011

Potato latkes

Potato latkes (modern way)

Makes 12 medium size latkes

4 medium potatoes
1/4 medium size onion
1 teaspoon salt
1 egg
1/2 cup flour
1/2 teaspoon baking soda

1/2 cup corn oil for frying

Peel potatoes and quarter. Place potatoes and onion in food processor and process until almost smooth. Transfer potato mixture to a bowl and stir in salt, egg, flour and baking soda. Mix well.

Heat 1/4 cup oil in a 12-inch nonstick skillet over moderately high heat until hot. Working in batches of 4 latkes, spоon 2 tablespoons potato mixture per latke into skillet, spreading into 3-inch rounds with fork. reduce heat to moderate and cook until undersides are browned, about 3-5 minutes. Turn latkes over and cook until browned, about 3-5 minutes more. Transfer to paper towels to drain.

Дыруны.

На 12 блинчиков.

4 среднего размера картофелины
1/4 средней величины головки лука
1 чайная ложка соли
1 яйцо
1/2 чашки муки
1/2 чайной ложки соды

1/2 чашки кукурузного масла для жарки.

Почистить картофель и разрезать на четвертинки. Положить картофель и лук в кухонный комбайн и прокрутить до получения глаской массы. Вылить картофельную массу в миску и добавить соль, яйцо, муку и соду. Хорошо перемешать.

Нагреть 1/4 чашки кукурузного масла на сковороде. Выкладывать по 4 блинчика.Каждый блинчик проблизительно по 2 столовые ложки картофельной массы. Жарить блинчика на каждой стороне по 3-5 минут. Выложить блинчики на бумажные полотенца.

No comments:

Post a Comment