January 19, 2012

Barley Mushroom Soup

Barley Mushroom Soup

Makes 4 to 6 servings

10 -12 large dried shiitake mushrooms
4 medium sized carrots
8 cups stock (vegetable or beef or chicken)
3 tbsp light olive oil
2 medium sized onions, chopped
4 cloves garlic, minced
3 medium size potatoes, peeled and cubed.
3 tablespoons pearl quick barley
water, room temperature
flat parsley (optional)

Place dried shiitakes in a bowl and add 1 cup of water, room temperature. Let sit for 10-12 hours or overnight.
In 10-12 hours, cut up the onion and the garlic and set aside. Peel and slice the carrots on the diagonal in 1/4" slices. Set aside for later use. Drain the mushrooms and slice them in 1/4 inch pieces. Set aside.
In a large soup pot, add the oil and heat on medium until hot. Add the onions and garlic and sauté until softened; this will take approximately 5 minutes. Add the carrots and cook over low heat for 15-20 minutes. Stir every 5 minutes.
Add the stock, mushrooms, and potatoes. Mix well, add salt, pepper to taste and cover. Cook over low heat for about 15 minutes. Stir every 8-10 minutes. Add quick barley and cook for more 10-15 minutes. Taste and adjust salt and pepper. Add some parsley.

Перловый суп с грибами

На 4 - 6 порций
10-12 больших сухих грибов типа щиитаке
4 среднего размера моркови
3 столовый ложки оливкового масла
2 небольщих луковицы
4 зубца чеснока
8 чашек бульона (вегетарианского, куриного или говяжего)
3 среднего размера картофелины, почищенной и нарезанной на небольщие кубики
3 столовых ложки быстро варящейся перловки
вода, комнатной температуры
немного порезанной петрушки
Положить в небольщую посуду сухие грибы и залить 1 стаканом воды, коматной температуры. Дать настояться 10-12 часов или на ночь.
Через 10-12 часов, пoчистить и нарезать лук, мелко нарезать чеснок. Очистить морковь и нарезать по диагонали на кусочки, каждый 5-7 мм шириной. Отцедить грибы и нарезать их на небольшие кусочки.
В большую кастрюлю налить оливковое масло, нагреть на среднем огне до закипания, добавить лук и чеснок. Тушить 5 минут. Добавить морковь и продолжать тушить 15-20 минут. Помешивать каждые 5 минут. Добавить бульон, грибы и картофель. Все хорошо перемешать, добавить соль и перец. Варить 15 минут, иногда перемешивать. Добавить перловку и варить еще 10-15 минут. Попробовать и, если нужно добавить соль и перец. В конце можно добавить немного мелко порезанной пертрушки.

No comments:

Post a Comment