April 09, 2012
Dilled Salmon Salad
If you have salmon leftovers from First Seder, please make this salad. It's goes with matzos really well. I made this salad for the Second Seder.
Dilled Salmon Salad
1 (20-ounce) skin-on salmon fillet, pin bones removed
1 teaspoon olive oil
1/3 cup small-dice red onion
3 tablespoons champagne vinegar
3/4 cup small-dice celery
2 tablespoons sour cream
2 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons capers
1 tablespoon coarsely chopped fresh dill
1/2 teaspoon kosher salt, plus more for seasoning
1/2 teaspoon freshly ground black pepper, plus more for seasoning
Heat the oven to 425°F and arrange a rack in the middle. Line a baking sheet with aluminum foil and place the salmon skin-side down on the foil. Drizzle the oil over the salmon, rub it into an even layer with your fingers, and season generously with salt and pepper. Bake the salmon until it’s just opaque all the way through or the center of the thickest part of the fillet registers 135°F to 140°F on an instant-read thermometer, about 10 to 17 minutes.
Using a flat spatula to get between the skin and the flesh, lift up the salmon and transfer it to a plate, leaving the skin behind. (It’s OK if the salmon falls apart a little bit.) Discard the foil and skin. Let the salmon cool slightly at room temperature, about 5 minutes. Refrigerate uncovered until completely chilled, at least 2 hours. (If you’re not using it right away, cover the chilled salmon and refrigerate it up to 24 hours.)
Stir together the onion and vinegar in a large, nonreactive bowl and let it sit for 15 minutes. Using your hands, flake the chilled salmon into bite-size pieces and place them in the bowl with the onion-vinegar mixture. Add the remaining ingredients and gently stir to combine, being careful not to break up the salmon too much. Taste and season with additional salt and pepper as needed. Serve immediately or chill for up to 4 hours.
Салат из лосося с укропом.
350 грамм филе лосося
1 чайная ложка оливкового масла
1/3 чашки мелко нарезанного красного лука
3 столовых ложек уксуса
3/4 чашки мелко нарезанного сельдерея
2 столовых ложки сметаны
2 столовх ложки май онеза
2 столовых ложки консервированных каперсов
1 столова ложка мелко нарезанного свежего укропа
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки свеже молотого черного перца.
Нагреть духовку до 425Ф. Положить фольгу на дечку. Выложить лосось на фольгу, полить оливковым маслом. Втереть масло в лосось и посыпать солью и перцем. постацить запекать в центре духовки на 10-17 минут. Готовность лосося можно проверить термометром. Воткнуть термометр в толстую часть тушки лосося и он должен показать 135-140 Ф.
Вынуть мясо лосося из духовки, отделить филе от шкурки. Дать лососю остыть. Остывший лосось можно положить в холодильник на несколько часов или даже на сутки. если у Вас остался лосось после большого застолья, то из него можно сделать этот салат через день.
Замариновать лук, смешав лук с уксосом. Дать постоять 15 минут. Нарезать лосось на небольшие кусочки и смешать со всеми остальными ингридиентами. Добавить маринованный лук. Попробовать салат, если нужно можно добавить еще соли и перца. Перед подачей можно поставить в холодильник.
Recipe adapted from http://www.chow.com/recipes/30318-dilled-salmon-salad
No comments:
Post a Comment