May 30, 2012

Imitation Crab-meat Corn salad


It's very popular salad among Russian immigrants. Many of us use an imitation of crab-meat in our cooking. It's great, non-expensive, and, most important, healthy ingredient for many dishes on immigrant kitchen.   

Imitation Crab-meat Corn salad
Makes 5-6 portions.
3 hard-cooked eggs, chopped
4 oz imitation crab-meat, chopped
1/4  large red onion, chopped
3/4 cup boiled rice
1/2 cup canned corn, drained
1 tablespoon dill or parsley, chopped
3 tablespoons mayonnaise
salt and pepper to taste
1 tablespoon lemon juice (optional)
In a large bowl, combine eggs, crab-meat, onion, rice, corn, dill. Pour the mayonaise into the crab mixture and toss lightly to combine. Add salt and pepper. If you want, add some lemon juice. Mix again. Cover and chill at least 1 hour before serving.

Кукурузный салат с крабовыми палочками.
На 5-6 порций
3 круто сваренные яйца, мелко нарезанные
120 грамм крабовых палочек, мелко нарезанных
1/4 большой красной луковицы, мелко нарезанной
3/4 чашки вареного риса
1/2 чашки косервированной кукурузы, отцедить от воды
1 столовая ложка мелко порезанного укропа или петрушки
3 столовый ложки май онеза
соль и перец по вкусу
1 столовая ложка лимонного сока (по желанию)

В большой миске перемешать яйца, крабовые полочки, лук, рис, кукурузу и укроп. Добавить май онез и перемешать. По вкусу добавить соль и перец, пожеланию лимонный сок. Все хорошо перемешать. Накрыть и поставить в холодильник на 1 час перед подачей на стол.

No comments:

Post a Comment