June 14, 2012
Caprese Salad
Caprese Salad
It's a quick and classical Italian dish, which I make often in a summer after work. I'm the biggest fan of mozzarella and ricotta cheese and use them a lot in my cooking. I think, it's a good addition to our very Americanized menu. I wish all of you to use such great Italian ingredients in your cooking.
Serves 4
6 large ripe tomatoes ( I used cherry tomatoes)
4 balls mozzarella
Bunch of fresh bazil
Good quality olive oil
Fine sea salt
Freshly groupd black pepper
Good quality balsamic vinegar
Slice tomatoes nice and thing, and do the same with the cheese. Arrange on a large serving dish. Rip the basil leaves (I shopped nicely) and sprinkle them on top of tomatoes and cheese. Drizzle with a little olive oil and balsamic vinegar over the salad, and season with a bit of salt and black pepper.
I mixed the salad to bring all flavors together.
Салат-каприз
Это быстрый и полезный итальянский салат, который я делаю после работы. С моцареллой и рикоттой я познакомилась в Америке. Много лет тому назад в Советском Союзе об этих сырах никто ничего не знал. Теперь уже не представляю свою кухню без этих сыров. Я даже делаю тесто для пирожков с яблоками из рикотты. Надеюсь, что Вы будете использовать это сыры на Вашей кухне.
На 4 порции
6 больших спелых помидор
4 средней величине шарика свежей моцареллы
Небольчой пучок базилика
Оливковое мало
Морская соль
Черный перец
Бальзамический уксус
Порезать помидоры на тонкие полукольца (я брала маленькие помидоры). Тоже сделать с сыром. Положить помидоры и сыр на тарелку. Мелко нарезать базилик и посыпать сверху. Посыпать солью и перцем и побрызгать оливковым маслом и уксусом. Дать постоять. Я перемешала все вместе, чтобы салат почился сочным.
Recipe adapted from "LA Cucina Italiana" magazine.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment