September 04, 2012

Mexican Plum-Tomato Cups


Mexican Plum-Tomato Cups
Makes 20 appetizers
Tomato Cups
10 medium plum (Roma) tomatoes
1 ripe large avocado, pitted, peeled and finely chopped (about 1 cup)
1/2 cup finely chopped cucumber
1 medium jalapeño chile, seeded, finely chopped
3 to 4 tablespoons chopped fresh cilantro or parsley
2 tablespoons lime juice
1/2 teaspoon salt

Topping
1/2 cup sour cream
2 teaspoons whipping cream or milk
1/2 teaspoon grated lime peel
1/2 teaspoon salt
Cut each tomato in half crosswise. Using teaspoon, scoop out seeds and pulp from each tomato half, leaving enough tomato for a firm shell. If necessary, cut small slice from bottom so tomato half stands upright.
In medium bowl, mix remaining tomato cup ingredients. In small bowl, mix topping ingredients. Spoon about 1 tablespoon avocado mixture into each tomato shell. Top each with about 1 teaspoon topping.
Фаршированные помидоры по-мексикански
20 закусок
 10 среднего размера помидор
 1 спелый авокадо, без косточек, очищенный и мелко нарезанный
 1/2 стакана мелко нарезанного огурца
 1 средний чили  халапеньо , очищенный от семян, мелко нарезанный
 3 - 4 столовые ложки нарезанной свежей кинзы или петрушки
 2 столовые ложки сока лайма
 1/2 ч.л. соли
 1/2 стакана сметаны
 2 чайные ложки сливок или молока
 1/2 ч.л. тертой кожуры свежего лайма
 1/2 ч.л. соли

Разрезать каждый помидор пополам поперек. Используя чайную ложку, вынуть семена и мякоть из каждой половинки. Если необходимо, вырезать маленький кусочек снизу, чтобы  половинки помидор стояли вертикально. Приготовить начинку. В небольшой миске смешать авокадо, огурец, чили и петрушку. Теперь приготовить соус. В небольшой миске смешать сметану, сливки, цедру лайма и соль.
Разложить начинку по помидорам и залить соусом. Делается это очень быстро, а кушается еще быстрее. Это прекрасное быстрое блюдо для праздничного стола и будничной трапезы. 

Recipe from Betty Crocker

No comments: