January 23, 2013
Shrimp Avocado Salad Lettuce Cups
Shrimp Avocado Salad Lettuce Cups
Makes about 8-10 cabbage cups, serving size is about 2 cups
Ingredients:
1 lb. frozen cooked shrimp, thawed overnight in refrigerator
1 cup finely chopped celery
1/2 cup thinly sliced green onion
1 small head green lettuce
1 avocado, peeled, pitted and diced
Dressing Ingredients:
4-5 Tablespoons mayo
1 Tablespoon fresh-squeezed lemon juice
1 tsp. celery seed
salt and fresh ground black pepper to taste
Instructions:
Thaw frozen shrimp in the refrigerator overnight or longer. Drain the shrimp into a colander that's placed over a bowl. Cut the shrimp into small pieces, chop the celery and thinly slice the green onion. Use a sharp knife to cut the core out of the lettuce and carefully pull off whole lettuce leaves to make cups.
Then whisk together the mayo, lemon juice, celery seed, salt, and pepper. Put the shrimp, celery, avocado and green onion into a bowl and combine with the dressing.
Fill lettuce cups with a generous scoop of the shrimp mixture and serve right away. The shrimp mixture will keep in the fridge for a day or two if you don't eat it all at one meal.
Салатные листья с креветками и авокадо
Oколо 8-10 наполненных листьев салата
Ингредиенты:
1/2 кг замороженных готовых креветок, разморозить
1 чашка мелко нарезанного сельдерея
1/2 чашки тонко нарезанного зеленого лука
1 небольшая головка молодого зеленого салата lettuce
1 авокадо, очищенный, без косточки и нарезанного кубиками
Соус
4-5 столовые ложки майонеза
1 столовая ложка свежевыжатого лимонного сока
1 ч. л. семян сельдерея
соль и свежемолотый черный перец по вкусу
Инструкция:
Разморозить креветки. В Американских супермаркетах продаются уже сваренные креветки, которые нужно только разморозить и оторвать хвостики. Нарезать креветки на мелкие кусочки, нарезать сельдерей и зеленый лук. Острым ножом вырезать листья из головки салата.
Перемешать майонез, лимонный сок, семя сельдерея, соль, перец. Положить креветки, сельдерей, авокадо и зеленый лук в миску и смешать с май онезным соусом.
Заполните чашки салата креветочной самесью. Креветочную смесь можно держать в холодильнике в течение одного-двух дней.
Idea for the recipe came from Kalyn's kitchen
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment