February 13, 2013

Apple-Honey Latkes


It's quite easy and delicious dish I found in one of the cooking book published by "Better Homes and Gardens" magazine. Most important, all ingredients are always at home.

Make 8-10 big pancakes.

1 1/2 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon apple pie spices (if you like it)
1/8 teaspoon baking soda
1 beaten egg
3/4 cup apple juice
2 tablespoons honey
1 tablespoon cooking oil
Nonstick cooking spray

In a medium bowl stir together flour, baking powder, salt, apple pie spice, and baking soda. Make a well in the center of the flour mixture; set aside. In a small bowl stir together egg, apple juice, honey, and oil. Add egg mixture all at one to flour mixture, stirring until mixed but still slightly lumpy.

Lightly coat a nonstick griddle or heavy skillet with nonstick cooking spray. Heat over the medium heat. For each pancake, pour about 1/4 cup of the batter onto the hot griddle or skillet. Cook for 2/3 minutes or until pancakes have bubbly surfaces and edges are slightly dry. Turn pancakes, cook for 2-3 minutes more or until golden brown.

Яблочно-медовые оладьи

На 8-10 больших оладий.

1 1/2 чашки муки
2 чайные ложки разрыхлителя
1/4 ч.л. соли
1/4 ч.л. специй для американского яблочного пирога (если Вам они нравятся)
1/8 ч.л. выпечки соды
1 взбитое яйцо
3/4 чашки яблочного сока
2 столовые ложки меда
1 столовая ложка растительного масла
Антипригарный разбрызгиватель

В небольшой миске смешайть муку, разрыхлитель, соль, яблочные специи, и соду. Сделать углубление в центре и отставить сторону. В небольшой миске смешайть яйца, яблочный сок, мед и масло. Добавить яичную смесь в мучную и перемешайть.
Слегка побрызгать сковородку антипригарной жидкостью из балона . Нагреть на среднем огне. Начать выливать оладьи, отмеривая по 1/4 чашки жидкого теста на один блинчик. Жарить на одной стороне 2-3 минуты и перевернуть на другую сторону и жарить еще 2-3 минуты до золотистого цвета.

No comments: