Southern-Style Slaw with Pecans and Maple-Dijon Vinaigrette
Yield: serves 4
2-1/2 tablespoons Dijon mustard
2-1/2 tablespoons pure maple syrup
1/4 cup apple cider vinegar
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
1/4 cup vegetable oil
6 cups prepared shredded coleslaw blend (I took 3/4 medium size green cabbage, 1/2 medium size carrot, 1/2 teaspoon salt)
1 red bell pepper, finely sliced
5 scallions, white and green parts, finely sliced
1/2 cup chopped pecans, toasted if desired
In a large bowl, whisk together the Dijon mustard, maple syrup, vinegar, salt and pepper. Slowly drizzle the oil into the bowl, whisking constantly.
Add the coleslaw(I rubbed salt into cabbage and added carrots), bell pepper, scallions and chopped pecans to the bowl and toss with the dressing. Taste and adjust seasoning if desired. Cover and refrigerate for at least 20 minutes. Serve.
Капустный салат с соусом из кленового сиропа
На 4 порции
2 1/2 столовые ложки Дижонской горчицы
2 1/2 столовые ложки кленового сиропа
1/2 чашки яблочного уксуса
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки молотого перца
1/4 чашки подсолнечного масла
3/4 средней головки белокочанной капусты, мелко нашинкованной (1/2 чайной ложки соли)
1/2 средней величины морковки, почищенной и натерной на терке
1 сладкий красный перец, тонко нашинкованный
5 стеблей зеченого лука, мелко нарезанных
1/2 чашки мелко нарезанных опер пекан, по желанию можно их поджарить на сухой сковороде.
В большой посудине смешать горчицу, кленовый сироп, уксус, соль и перец. Помешивая медленно добавить масло и еще раз перемешать. Перетереть капусту с солью, добавить морковку, перец, зеленый лук и мелко нарезанные орехи. Попробывать, если нужно добавить соль и черный перец. Накрыть и поставить в холодильник как минимум на 20 минут до подачи.
Recipe from Serious Eats and Jennifer Segal, author of Once upon a Chef
No comments:
Post a Comment