September 23, 2013

Tomato, Corn, and Avocado Salad

I have a couple extra boiled (grilled) corn ears, and I was looking for a healthy recipes to use them.
Actually I found:

    1 ear corn
    1/2 pint (recipes calls for 2 pints) cherry, grape, or pear tomatoes, halved (or quartered if large)
    1 avocado, halved, pitted, peeled, and diced
    2 scallions, thinly sliced
    2 tablespoons fresh lime juice
    1 tablespoon vegetable oil, such as safflower
    Coarse salt and ground pepper


Stand ear in a large wide bowl; with a sharp knife, carefully slice downward to release the kernels. Discard cob. Add tomatoes, avocado, scallions, lime juice, and oil to bowl. Season with salt and pepper, and toss gently to combine.


Салат из помидор, авокадо и кукурузы.

1 кочан сваренной кукурузы
10-12 штук помидор 'Cherri", порезанных на половину
1 авокадо, тонко нарезанное
2 столовые ложки сока лайма
1 столовая ложка салатного масла (я предпочитаю подсолнечное)
Соль и перец по вкусу.

Острым ножом срезать желтые зерна с кочана кукурузы. Добавить к ним помидоры, авокадо, зеленый лук, сок лайма и салатное масло. Посолить и поперчить. Очень аккуратно перемешать и подать к столу.


Recipe from Martha Stewart

No comments:

Post a Comment