February 10, 2014

Roasted Vegetable Soup with Herb Dumplings

Roasted Vegetable Soup with Herb Dumplings

It's my first attempt to make this recipe. I made without dumplings and, definitely, will make again and again with dumplings. It's exceptionally delicious and healthy.

Serves 6
For the soup:
1/2 butternut squash
3 carrots
2 parsnips
1 sweet potato
2 leeks, white and light green parts only
1 yellow onion
4 cloves garlic, unpeeled
Olive oil
Salt
Pepper
Chile powder (optional)
7 cups vegetable stock
1 bay leaf
For the dumplings:
1 cup flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon kosher salt
2 tablespoons chilled butter, cut into small pieces
1 tablespoon finely chopped marjoram
1 tablespoon finely chopped parsley
1 tablespoon finely chopped thyme
1/2 cup milk
Chopped parsley, green onions and grated cheese for garnish
Preheat oven to 400°F.
Peel and chop the butternut squash, carrots, parsnips, and sweet potato into 1-inch chunks. Cut the leeks into chunks. Peel and quarter the onion. Leave the garlic cloves unpeeled. Toss with enough olive oil to coat, plus a generous pinch of salt and pepper and a pinch of chile powder, if desired. Spread the vegetables evenly on two baking sheets. Roast until tender, 30-40 minutes. Squeeze the soft, roasted garlic from the skins.
Working in batches, puree the vegetables in a blender, adding vegetable stock as necessary to achieve a smooth consistency. Transfer the puree to a large pot along with the remaining vegetable stock and the bay leaf. Season to taste and simmer for at least 10 minutes.
Meanwhile, prepare the dumplings. Whisk together the flour, baking powder, and salt. Add the butter and rub with your fingers or a fork until the mixture resembles fine crumbs. Stir in the herbs. Add the milk and stir until combined.
Drop tablespoonfuls of the dough into the simmering soup. Cover the pot and simmer for 5-10 minutes until the dumplings are cooked through.
To serve, ladle soup and dumplings into bowls and garnish with chopped parsley, grated cheese and chopped onions..




Суп с запеченными овощами и клецками

1/ 2 сквоша
3 моркови
2 корня пастернака
1 сладкий картофель
2 лука-порей, только белые и светло-зеленые части
1 желтый лук
4 зубчика чеснока, неочищенные
оливковое масло
соль
перец
Чили порошок (по желанию)
7 чашек овощного бульона
1 лавровый лист
Для клецок:
1 чашка муки
2 чайные ложки разсрыхлителя
1/2 чайной ложки кошерной соли
2 столовые ложки охлажденного сливочного масла, нарезанного на мелкие кусочки
1 столовая ложка мелко нарезанного майорана
1 столовая ложка мелко нарезанной петрушки
1 столовая ложка мелко нарезанного тимьяна
1/2 стакана молока

Очистить и нарезать свош (тыкву) , морковь, корень пастернака и сладкий картофель на небольшие кусочки. Нарезать лук-порей на куски. Очистить лук и нарезать на 4 части . Оставить дольки чеснока неочищенными. Добавить  в овощи достаточно оливкового масла, несколько щепоток соли и перца и щепотку чили порошка. Перемешать и разложить на противне.Запечь до готовности, 30-40 мин.

Вынуть из духовки. Приготовить чашки кухонного комбайна, в которую переложить все запеченнье овощи и выжать чеснок из шкурок. Провернуть все в комбайне до получения пасты.
Нагреть бульон и выложить все обощную массу в него. Добавить лавровый лист и варить на менее 10 минут.

Между тем, приготовить клецки. Смешать муку, разрыхлитель и соль. Добавьте масло и втиреть пальцами или вилкой, пока смесь будет напоминает крошки . Добавить травы и молоко. Замесить тесто. Столовой ложкой выложить тесто в кипящий суп. Накрыть крышкой суп и на медленной огне варить 5-10 минут.

Выложить в тарелки и украсить петрушкой, мелко нарезанным зеленым луком и натертым сыром.


Recipe came from http://www.thekitchn.com/recipe-roasted-vegetable-soup-with-herb-dumplings-recipes-from-the-kitchn-178828

No comments:

Post a Comment