October 14, 2014

Pepper and Potato Stew


Pepper and Potato Stew
Make 8 servings

The recipe came from the book I recently looked through. It's "Extra virgin" by Mazar Debi.  It's absolutely delicious and very warming dish in a fall.

1 cup vegetable stock
3 tablespoons extra virgin olive oil
1 small red onion, finely chopped
5 garlic cloves, cut into 3 chunks each
8 bell peppers (different colors), each cut into eights
1 (15 ounces) can whole peeled tomatoes (pelati), pureed in a blender
1 pound russet(baking potatoes, scrubbed well and cut into 1/2 inch cubes
Kosher salt and freshly ground black pepper
1 handful fresh Italian parsley, roughly chopped

In  a small pot, heat the stock over medium-low heat until just before boiling. Reduce the heat to low and keep warm.

In a large Dutch oven (I used a deep frying pan), heat olive oil over medium-high heat until hot. Add the onion and saute for 5-7 minutes, or until completely softened but not browned. Add the garlic and saute for an additional 2 minutes, until fragrant and browned.

Add the bell peppers, reduce the heat to medium-low, stir, partially cover, and cook for 10 minutes, until softened.

Add the tomatoes and potatoes, season with salt and pepper to taste, stir well, and cook for about 1 hour, ococcasionally adding a ladleful of vegetable stock as needed to keep the ingredients cooking. The resulting stew should have a thick consistency. To check for doneness, using a wooden spoon, isolate one piece of potato and press it against the side of the pot. IF it does not offer any resistance as it mashes. the stew is ready to serve.

Stir in the parsley and serve.

Вегетарианское жаркое из сладких перцев и картошки

На 8 порций

1 чашка вегетарианского бульона
3 столовых ложки оливкового масла
5 зубцов чеснока, каждый порезанный на 3 части
8 сладких перцев разного цвета, каждый порезанный на 8 частей
1 (450 грамм) банка консервированных помидор, взбитых в пюре в блендере
1/2 кг картофеля, почищенного и нарезанного на небольшие кубики
Соль и перец по вкусу
Итальянская петрушка для украшения

В небольшой кастрюле нагресть почти до закипания вегетарианский бульон. Снять ос огня и держать теплым.

В глубокой сковороде нагреть оливковое масло и добавить лук. Жарить 5-8 минут. Добавить чеснок и зарить еще 2-3 минуты. Донавить перцы, уменьшить огонь, не плотно закрыть крышкой и тушить 10 минут. Добавить помидоры и картошку. перемешать. Проверить соль и перец. Если нузно добавить. Все тусить один час, постепеннь добавляя бульон. Жаркое должно получится очень плотным. Перед тем, как выключить огонь, проверить или готова картошка. Если картошка сварилась в перцах, то блюдо готово к подаче. Посыпать петруwкой и подать на стол.

No comments:

Post a Comment