Salmon Rice Pie - It's not just a Lox.
Make 1 11-inch pie, good to feed 8-10 people.
Filling:
2 cups boiled rice
1 medium red onion, diced
10 oz salmon fillets
1 egg, salt and pepper to taste
Dough:
1 cup sour-cream
1 cup mayonnaise
3 eggs
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon baking soda diluted in 1 teaspoon vinegar
1 & 1/2 cup all-purpose flour
Preheat a non-stick pan, spray it with canola oil. Rinse your salmon fillets and pat it dry. Season the fish with salt and pepper. Raise the heat to medium-high and place the salmon in the pan. Cook until golden brown on 1 side, about 4 minutes. Let the fish sit off the heat for 2-5 minutes to finish cooking and redistribute juices, then flake quickly. Place fish flakes in a bowl, add rice, onion, egg, salt and pepper. Mix everything.
Preheat oven to 350F.
To make dough, in a medium bowl add sour-cream, mayonnaise, eggs, salt. Mix very well. Add 1 cup of flour. Dilute baking soda in a vinegar above flour, add soda and more 1/2 cup flour. Mix everything well to form pancake style dough.
Pour half of the dough in pie plate, spread filling over one layer, leaving a 1/2-inch border. Pour second half of the dough over the filling.
Bake 30-35 minutes. Cool pie on a wire rack. Serve warm. You can store pie in refrigerator for a couple days and reheat in microwave.
Пирог с рисом и лососем
На 1 большой круглый пирог
Начинка
2 чашки вареного риса
1 средняя головка красного лука, мелко порезанного
300 грамм филе лосося
1 яйцо
Соль и перец по вкусу
Тесто
1 чашка сметаны
1 чашка майонеза
1/2 чайной ложки соли
3 яйца
1 чайная ложка соды, погашенной в 1 чайной ложке уксуса
1 + 1/2 чашки муки
Нагреть сковороду: Помыть филе лосося, протереть бумажным полотенцем. Посыпать солью и перцем. Выложить на сковороду, побрызгать растительным маслом и жарить до образования золотистой корочки, приблизительно 4 минуты на одной стороне. Снять с огня, остудить и вилкой или ножом разрезать на небольшие кусочки. Добавить лук, рис и яйцо. Все хорошо перемешать.
Нагреть диховку до 350Ф (180Ц)
Приготовить тесто. Смешать сметану, майонез, яйца и соль. Добавить 1 чашку муки, Растворить соду в уксусе над мукой, добавить соду и в конце подмешать 1/2 чашки муки. все хорошо перемешать до получения блинного теста.
Вылить половину теста в круглую форму для пирога. Выложить на тесто начинку, оставив немного место по краям, вылить оставшееся тесто.
Печь 30-35 минут. Вынуть готовый пирог из духовки, остудить и подавать теплым. Пирог можно хранить в холодильнике несколько дней и подогревать в микровольновой духовке.
No comments:
Post a Comment