December 04, 2014

Classic ricotta rugelach

Classic ricotta rugelach

I love bake rugelach, especially during Holiday time. I have already have some recipes on my site and now I add one more.

Makes 32 medium size (2 bites) rugelach

Dough:

2 cups all-purpose flour
1 & 1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup (125 gramm) whole-milk (!important) ricotta cheese (Russian readers can use home-made tvorog)
1/4 cup (50 gramm) sugar
1/3 cup (75ml) sunflower oil
1/3 cup (75ml) milk

Filling:

3/4 cup jam of you choice (I used my tomato jam)
3 teaspoon bread crumbs
1/2 cup wlanuts, finely chopped

Egg wash
1 egg
1 tablespoon milk

In a medium bowl mix flour, baking powder and salt. In another bowl, mix wet ingridients such as ricotta cheese, sugar, oil and milk. Combine dry and wet ingridients to make an elastic dough. Give it a rest for 15-20 minutes on a counter and divide on 4 equal parts.

For filling, combine bread crumbs and jam. Mix very well. Divide filling into 4 equal parts. Divide walnuts also into 4 equal parts.

For egg wash, combine egg and milk.


On a well-floured board, roll each part of dough into a circle. Spread the dough with one part of jam-breadcrumbs filling and sprinkle with one part of walnuts. Press the filling lightly into the dough. Cut the circle into 8 equal wedges. Starting with the wide edge, roll up each wedge. Place the cookies, points tucked under, on a baking sheet lined with parchment paper. Repeat with rest of the dough and filling.

Preheat the oven to 350 degrees F.

Brush each cookie with the egg wash. Bake for 15 to 20 minutes, until lightly browned. Remove to a wire rack and let cool.


Рогалики на твороге и подсолнечном масле (тесто без яиц)

На 32 рогалика средней величины


Тесто:

2 чашки муки
1 & 1/2 чайной ложки разрыхлителя
1/2 чайной ложки соли
1/2 чашки (125 грамм) мягкого творога или рикотты из цельного молока
1/4 чашки (50 грамм) сахара
1/3 чашки (75мл) подсолнечного масла
1/3 чашки (75мл) молока

Начинка:

3/4 чашки джема (я испольаовала мой домашний джем из помидоров)
3 чайные ложки панировочных сухарей
1/2 чашки мелко порезанных грецких орехов

Яичная помазка
1 якцо
1 столовая ложка молока

В небольшой посуде смешать муку, разрыхлитель и соль. В другой посуде смешать творог, сахар, посолнечное масло и молоко. Перемешать сухие ингридиенты с творожной массой. Замешать тесто, дать отдохнуть 15-20 минут и разделить на 4 равные части.

Для начинки перемешать панировочные сухари с джемом. Разделить смесь на 4 равные части. Разделить орехи на 4 равные части.

Для яичной помазки смешать яйдо и молоко.

Посыпать мукой разделочную доску и раскатать одну часть теста в круг.  Разложить равномерно одну часто начинку и посыпать одной частью орех. Придавить немного начинку. Разрезать круг на 8 равных секторов и свернуть рогалики. Положить рогалики на деко, верхушкой вниз. Повторить процедуру с оставшимся тестом, начинкой и орехами.

Нагреть духовку до 350Ф (180ц). Помазать каждый рогалик яичной смесью. Печь 15-20 минут до золотисто-коричнового цвета. Вынуть из духовки и остудить. Хранить при комнатной температуре.


No comments:

Post a Comment