Egg and Onion Salad (Zibale mit eyer)
I just have read good cooking book Jewish soul food" by Janna Gur and decided to make some recipes from it. First is egg-onion salad, which goes with borscht very well. I shmeared on toasted bread and had with borscht. Trust me, it was very TASTY.
Serves 4
2 tablespoons schmaltz or vegetable oil
2 onions, thinly sliced
4 hard-boiled eggs
2 tablespoons mayonnaise
1 & 1/2 teaspoons grain mustard
Salt and freshly grounded black pepper to taste
Heat the schmaltz in the a saucepan over low heat. Add the onions and saute, stirring occasssionally, for 10 to 15 miutes, until the onions are very soft and golden brown. Remove from the heat.
Grind the sauteed onions and hard-bolied eggs in a meat grinder or pulse in a food processor to create a uniformly chunky paste. Transfer to a bowl.
Stir in mayonnaise, mustared and season with salt and pepper. The salad takes best when eaten immediately.
Яичный салат с тушеным луком.
На 4 порции
2 столовые ложки шмалца или подсолнечного масла
2 небольшие луковицы, нарезанные на тонкие кольца
4 круто сваренных яйца
2 столовые ложки майонеза
1 & 1/2 американской горчицы
соль и черный перец по вкусу.
Нагреть шмалц в сковороде на небольшом огне. Добавить лук и протушить 10-15 минут до появления золотисто-коричнового цвета. Снять с огня.
Выложить лук и яйца в кухонный комбайн и провернуть до получения мелких кусочков. Выложить массу в посуду, добавить майонез и горчицу. Хорошо перемешать, Посолить и поперчить.
I'm a fan of egg salads and try some of them:
1. Classic egg salad
2. Avocado egg salad
3. Smoked salmon and sun dried tomato egg salad
No comments:
Post a Comment