January 18, 2015

Mama's potato salad.


I found the recipe in "Eating Well Recipe Rescue" book. In most cases we have all ingredients at home and can make wonderful salad in a minutes. It's quite delicious and nutritious, especially in a winter.


Mama's potato salad.

Serves 6

1 + 1/2 lbs. new potatoes, scrubbed and quartered
salt to taste
1/4 cup low-far buttermilk
2 Tbsp. reduced-fat mayonnaise
2 tsp American style yellow mustard
1 hard-boiled egg, peeled and chopped
1/4 cup finely chopped green or red bell peppers
2 Tbsp finely chopped celery
2 Tbsp finely chopped onions
1-2 finely chopped pickles
fresh ground black pepper to taste

In a medium-sized saucepan, cover potatoes with 5 cups water, season with salt and bring to boil. Cook until tender, about 10 minutes. Drain and let cool.

In a large bowl, stir together buttermilk, mayonnaise, mustard, egg, bell peppers, celery, onions and pickles. Add potatoes and toss gently. Season with salt and pepper. Refrigerate for at least 1 hour before serving.


Картофельный салат

На 6 порций

750 грамм молодого картофеля, почищенного и нарезанного на большие куски
соль по вкусу
1/4 чашки кефира
2 столовых ложки майонеза
2 чайные ложки американской горчицы
1 круто сваренное яйцо, очищенное и мелко порезанное
1/2 чашки мелко нарезанного зеленого или красно перца
2 столовых ложки мелко нарезанного сельдерея
2 столовые ложки мелко нарезанного лука
1-2 небольших соленых огурца, мелко нарезанного
перец по вкусу

В небольшую кастрюлю выложить картофель и залить 5 чашками воды. Посолить и довести до кипения. Варить 10 минут. Снать с огня и отведить воду. Дать картофель остыть.

В большой посуде смешать кефир, майонез, горчицу, яйцо, перец, сельдерей, лук и соленые огурцы. Добавить картофель и все перемешать. Попробывать на соль. Если нужно досолить и поперчить. Поставить в холодильник хотя бы на 1 час.

No comments:

Post a Comment