February 28, 2015
Country style chicken liver pate
Country style chicken liver pate
Serving a party of 10-12 people
Here's my mom's recipe, which we used to make back in Soviet Union many years ago.
2 pounds fresh chicken livers
1 big potato, cooked and peeled
2 big carrots, cooked and peeled
2 medium size yellow onions, peeled and cut into big chunks
1 & 1/2 tablespoon frozen shmaltz
salt and pepper to taste
In a medium pot of salted simmering water, poach the chicken livers until ready (40 minutes) on low heat. Drain on paper towels.
In a food processor, puree the livers with the carrots, potato, and onions until smooth. Add shmaltz and puree a little bit more. Season with salt and pepper. Add nutmeg, if desired.
Печеночный паштет по крестьянски
на 10-12 человек
1 кг свежей куриной печенки
1 большая картофелина, вареная и очищенная
2 больших моркови, вареные и очищенные
2 средней луковицы, очищенные и порезанные на большие куски
1 & 1/2 столовых ложки топленого куриного жира (шмалца)
соль и перец по вкусу
В небольшой кастрюле закупятить воду и вбросить печенку. Варить на небольшом огне 40 минут до полной готовности. Выложить на бумажные полотенца и посушить.
В кухонный комбайн сложить печень, картофель, морковь и лук. Прокрутить до получения пюре. Добавить куриный жир и прокрутить опять. Вынуть из чашки комбайна и проверить на соль и перец. Добавить по вкусу.
No comments:
Post a Comment