April 20, 2015

Layered Lox salad



Layered Lox salad

1 generous serving

1/4 head lettuce, thinly sliced
1 medium size tomato, finely chopped, seeds removed
2 tablespoons parsley or dill, finely chopped
1 large hard-boiled egg, shredded
2 oz lox, finely chopped
2 oz havarti cheese, shredded or grated
2 teaspoons mayonnaise
salt by taste
lemon pieces for garnish

Start with a layer of lettuce and sprinkle on some kosher salt. Mix 1 teaspoon of mayonnaise with tomato and layer over the lettuce. Make a nice layer of parsley on a top of tomatoes. Mix 1 teaspoon of mayonnaise with eggs, sprinkle with salt and place on a top of parsley. Sprinkle with chopped lox and top with a cheese.


Слоеный салат с соленым лососем.

1 большая порция

1/4 головки зеленого салата lettuce, тонко нарезанного
1 помидор, мелко нарезанный и очищенный от семечек
2 столовые ложки петрушки или укропа, мелко порезанного
1 большое круто сваренное яйцо, натертое на терке
50-60 грамм соленого лосося
50-60 грамм сыра havarti
2 чайные ложки майонеза
соль по вкусу.

На дно тарелки или блюда выложить зеленый салат и немного посолить. Смешать 1 чайную ложку майонеза с помидором и выложить на зеленый салат. На верх выложить петрушку. Смешать 1 чайную ложку майонеза с яйцом, добавить соль по вкусу и выложить на петрушку.  Поверх петрушки выложить соленый лосось и посыпать сыром.

Украсить кусочками лимона.



No comments: