June 02, 2015
Strawberry Cheese Latkes
Strawberry Cheese Latkes
1 1⁄2 cups sifted flour
2 tsp. baking powder
1/2 tsp. salt
2 tbsp. sugar
1 egg
1 cup milk
1/2 cup farmer's cheese or tvorog or whole-milk ricotta
1/2 cup roughly chopped strawberries
vegetable oil for frying
Butter and maple syrup, to serve
Sift together flour, baking powder, salt, and sugar. Beat the egg with the milk, add farmer's cheese.
Pour the egg–milk-cheese mixture into the flour mixture and beat well. Gently fold in 1⁄2 cup of the strawberries.
Grease skillet with a thin film of vegetable oil, then heat over medium heat until very hot.
Use about 1⁄4 cup of batter to form each griddle cake. Cook in the hot pan until bubbles form on the surface and edges are dry. Turn and cook until the other side is golden brown.
Serve with butter, maple syrup.
Оладьи с клубником и творогом
1 1/2 чашки просеянной муки
2 чайные ложки разрыхлителя
1/2 чайные ложки соли
2 столовые ложки сахара
1 яйцо
1/2 чашки мягкого творога
1/2 чашки нарезанной клубники
подсольнечное масло для жарки
Сливочное масло и кленовый сироп для подачи
Смешать муку, разрыхлитель соль и сахар. в отдельной посуде перемешать яйцо, молоко и творог. Влить жидкую смесь в мучную смесь.
Нагреть сковороду, добавить подсолнечное масло. Вылить оладьи (каждый 1/4 чашки жидкого теста) и жарить на одной стороне, потом на другой стороне. Подать со сливочным маслом и кленовым сиропом.
No comments:
Post a Comment