September 10, 2015
Summer layered tuna salad
Summer layered tuna salad
Make 2 medium servings.
1/3 cup cooked rice
1 can (5oz) tuna in water, well-drained
1 medium cucumber, peeled and grated on large grating side of a box grater
1 small red onion, finely chopped
fresh juice of 1/2 lemon
1/4 cup pepper jack cheese grated on small grating side of a box grater (you can use any favorite cheese)
1 hard-boiled egg (white and yellow separated)
Salt and mayonnaise to taste.
Mix red onion and lemon juice and let stand in a small bowl for 10-15 minutes.
Mix 2 teaspoons mayonnaise with rice and layer mixture on a bottom of the plate. Place tuna over. Sprinkle with salt and spread a teaspoon of mayo over the tuna. Sprinkle cucumber with salt, mix and layer on a top of tuna. Spread a teaspoon of mayonnaise over the cucumber. Drain onion and layer over cucumber. Sprinkle with cheese and spread mayo again.
Grate white part of the hard-boiled egg on small grating side of a box grater and place on a top of cheese, sprinkle with salt and spread with mayo. Grate yellow part of the egg on small holes of grater and sprinkle on a top of salad. Keep at room temperature for 1 hour and 2 hours in refrigerator before serving. It's quite good on next day.
Летний слоеный салат из тунца.
На 2 порции
1/2 чашки сваренного риса
1 консервная баночка (150 грамм) тунца в воде, воду отжать
1 средний свежий огурец, очищенный и натертый на крупной терке
1 маленькая луковица красного лука, мелко нарезанного
сок из половины лимона
1/4 чашки сыра, натертого на маленькой терке
1 круто-сваренное яйцо, очищенное, белок отделить от желтка
Соль и майонез по вкусу
положить лук в лимонный сок и оставить на 10-15 минут.
Смешать 2 чайные ложки майонеза с рисом и уложить на дно блюда. Затем выложить тунец, посыпать солью и помазать майонезом. Посыпать огурец солью и выложить на тунец, помазать майонезом. Отцедить лук и выложить на огурец, промазать майонезом. Посыпать сыром и натертым на мелкой терке белком, помазать майонезом и посыпать натертым желтком. Оставить при комнатной температуре на 1 час, поставить в холодильник на 2 часа перед подачей. Очень хорош на следующей день.
Idea of recipe comes from http://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_407660
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment