November 09, 2015
Coconut-Date Truffle Bites
Several months ago I made Chocolate Chips ourmeal raising treats They are amazing and very healthy. This time I deicided to make something similar and quite tasty. It's still healthy and very easy to make.
Coconut-Date Truffle Bites
Makes 20 medium size balls
2/3 cup roasted, salted almonds
30 whole pitted dates
1/2 cup flaked unsweetened coconut
2 tablespoons unsweetened cocoa
1 tablespoon coconut oil ( I took sunflower oil)
1/8 teaspoon salt
2 ounces bittersweet chocolate, chopped
1. Place almonds in a food processor; process until finely ground. Add dates; process until finely ground. Add coconut and next 3 ingredients (through salt); pulse until combined.
2. Scoop about 2 teaspoons cocoa mixture with a spoon, and roll into a ball. Repeat the procedure with remaining cocoa mixture. Place the truffles on a platter lined with parchment paper; refrigerate 1 hour.
3. Place chocolate in a medium microwave-safe bowl; microwave at HIGH 1 minute and 20 seconds or until melted, stirring every 20 seconds. Add truffles, stirring gently to coat. Return truffles to platter until the chocolate sets.
Трюфеля из кокосовой стружки и фиников
На 20 среднего размера шариков
2/3 стакана жареного , соленого миндаля
30 фиников без косточек, нарезать на мелкие кусочки
1/2 чашки стружки несладкий кокоса
2 столовые ложки несладкого какао
1 столовая ложка кокосового масла ( я взяла подсолнечное масло)
1/8 чайной ложки соли
60 грамм сладкого шоколада , мелко нарезанного
. Положить миндаль в кухонный комбайн и прокрутить до полного измелчения. Добавить порезанные финики, кокосовую стружку и следующие 3 ингредиента (включая соль) ; Прокрутить до полного измелчения..
2. Добавить какао и кокосовое масло. Провернуть в комбайне и вынуть смесь. Скатать 20 шариков и поместить их на блюдо, накрытое пергаментной бумагой. поставить в холодильник на 1 час.
3. Поставить шоколад в микровольновую печь на 1 минуту 20 секунд до полного расплавляния, перемешивая каждые 20 секунд . Вынуть трюфеля из холодильника и покрыть шоколадом. Полохить трюфеля на туже тарелку и поставить в холодильник до застывания. Хранить в холодильнике. .
Recipe comes from Cooking Light 2013
No comments:
Post a Comment