February 29, 2016
Mozarella flat cake
I never tried to bake a flat cake with cheese filling. It's a quite interesting recipe and it tastes very good. It goes well with wine, beer and, of course, salad.
Dough
1 cup dry farmer's cheese (tvorog)
12 tablespoons cold margarine or butter
1 egg
2 cups of all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
Filling:
1 1/2 cups thinly grated mozzarella
1-3 gloves garlic, minced
2 tablespoons sour cream
Egg wash
1 egg, beaten,
2 teaspoons sesame seeds,
sea salt for sprinkling
Preheat oven to 350F.
In a big bowl, mix farmer's cheese, butter, add egg .In another bowl, mix flour with baking powder, salt and sugar, add to cheese mixture and form the dough. Knead the dough. Cover the dough with plastic wrap and leave to rest for 20 minutes.
Make a filling: mix cheese, chopped garlic, and sour cream.
Divide dough into two pieces, one slightly larger than the other. Roll each piece into a ball. On a floured table to roll each ball into a circle 10-inch diameter. The first circle put on the laid paper baking pan, brush the edges with water and spread the cheese filling over the entire area. Cover with the second circle. Fold the top edge of the circle at the bottom circle. Brush with egg, sprinkle with sesame seeds and sea salt. Bake for 30 minutes until golden brown.
Baked cake cover with a towel and cool slightly.
Лепешка из творожного теста с сыром
Ингредиенты для теста:
- 1 яйцо
- 250 гр творога
- 150 гр сливочного масла комнатной температуры
- 250 гр муки
- 1 чайная ложка разрыхлителя
- 1/2 чайной ложки сахара
- 1/2 чайной ложки соли
Для начинки:
- 150 гр моцареллы (или любого другого сыра на ваш вкус)
- 1-3 зубчика чеснока
- 1 столовая ложка сметаны
- небольшая горсть свежих (или сушеных) листиков тимьяна
Для смазывания:
- 1 яйцо
- щепотка соли
Для посыпки:
- небольшая горсть семян кунжута
Разогреть духовку до 190 С.
Смешать творог с маслом, добавить яйцо, перемешать.
Муку смешать с разрыхлителем, солью и сахаром, добавить к массе из творога, масла и яйца. Замесить тесто. Оно должно получиться пластичным и не очень крутым.
Оставить тесто отдохнуть на 10 минут, а пока заняться начинкой.
Натереть сыр на крупной терке, измельчить чеснок. Смешать сыр, измельченный чеснок, сметану и тимьян.
Тесто разделить на две части, одна немного больше другой. Скатать каждую часть в шар.
На посыпанном мукой столе раскатать каждый шар в круг (большего и меньшего диаметра), толщиной ~5-8 мм.
Меньший круг выложить на застеленный бумагой для выпечки противень, смазать края водой и распределить сырную начинку по всей площади. Накрыть вторым кругом.
Загнуть края верхнего круга под нижний круг. Смазать лепешку яйцом, посыпать кунжутом и выпекать 20-30 минут до золотистого цвета.
Выпеченную лепешку накрыть полотенцем и слегка остудить.
Recipe comes from http://vk.com/vtarelke?w=wall-4806561_415753
No comments:
Post a Comment