March 11, 2016

Quick Moist Parsnip Bread


I bought a package (4) of parsnips. Two of them I used for Mediterranean chunky bean & vegetable soup and left with 2 large parsnips. So I decided to find a recipe to make something tasty from parsnips. I found a recipe, tweaked a little bit and ended up with quite healthy quick bread.

Quick Moist Parsnip Bread

2  cups all-purpose flour
1 cup sugar
1 tablespoon ground ginger
1 teaspoon cinnamon
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon nutmeg
1 teaspoon allspice
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon cloves
3 eggs
1/2 cup oil
1/2 cup milk or half and half
2 teaspoon vanilla
2 cups packed peeled and shredded fresh parsnips, 2-3 large (I used food processor to grate parsnips)
1/2 cup chopped nuts, optional plus extra for topping, optional
Preheat oven to 350 degrees. Butter a 9-by-5-by-3-inch (2-quart) loaf pan; set aside. In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, salt, and all spices; set aside. In smaller bowl combine eggs, oil, milk and vanilla and mix well. Stir egg mixture into flour mixture until smooth. Stir in parsnips and nuts, if adding. Spoon batter into the prepared pan. Bake for 45-50 minutes – or until toothpick inserted into a bread comes out clean.  Let cool 10 minutes in pan, then turn out of pan and let cool completely on a wire rack.




Быстрый кекс с корнем пастернака

2 чашки муки
1 стакан сахара
1 цтоловся ложка молотого имбиря
1 чайная ложка корицы
2 чайные ложки разрыхлителя
1 чайной ложки мускатного ореха
1 чайная ложка душистого перца
1 чайная ложка соли
1/2 чайной ложки гвоздики
3 яйца
1/2 стакана растительного масла
1/2 стакана молока или сливок
2 чайной ложки ванильного экстракта
2 чашки мелко натернотого корня пастернака  (Я использовала кухонный комбайн)
1/2 чашки измельченных орехов  (по желанию)

Разогреть духовку до 350 Ф. Подготовить  9- 5 - 3 -дюймовый ( 2 - кварт) формочку для быпечки хлеба  Взбить муку, разрыхлитель , соль и все специи. В меньшей миске смешать яйца, масло, молоко и ваниль и хорошо перемешать . Перемешать яичную смесь с мучной до получения однородной массы . Добавить пастернак и орехи. Выложить тесто в подготовленную дорму для выпечки. Выпекать в течение 45-50 минут. Дайте остыть 10 минут в кастрюле , затем вынуть и дать полностью остыть на решетке .

No comments:

Post a Comment