July 04, 2016
Summer Spinach Ginger Pureed Soup
Makes 3-4 portions
1 tablespoon olive oil
1 medium sweet onion. peeled and cut into medium chunks
900-1000 ml vegetable stock
1 medium carrot, peeled, cut into medium chunks
1 large potato, peeled, cut into medium chunks
1 large leek, white and green parts, cut into medium chunks
1 &1/2 cup loosely packed spinach, chopped
1 teaspoon minced fresh ginger
2 teaspoon lemon juice
Salt and pepper to taste
Sour-cream and green onions to garnish
In a large Dutch oven or pot, heat oil over medium. Add onion. Season with salt; cook, stirring occasionally, until softened, 5 to 7 minutes. Add carrots and potato, broth. Bring to a boil; reduce heat to medium, and simmer until vegetable is tender, about 5-8 minutes. Add leek, spinach and simmer more 8-10 minutes. Take immersion blender and puree soup. Add ginger and lemon juice. Adjust soups consistency with a little water if necessary. Season with salt, pepper to taste. Simmer more 5-7 minutes. Serve warm with sour cream and chopped green onions.
Летний суп-пюре со шпинатом и имбирем
На 3-4 порции
1 столовая ложка оливкового масла
1 средняя по величине головка лука, очищенного и нарезанного на средние кусочки
900-1000 мл готового вегетарианского бульона
1 средняя по величине морковь, очщенная и нарезанная на небольшие кусочки
1 большая картофелина, очищенная и нарезанная на небольшие кусочки
1 большой лук-порей, зеленая и белая части, нарезанные на средние кусочки
1 &1/2 чашки нарезанного шпината
1 чайная ложка очень мелко нарезанного свежего имбиря
2 чайные ложки лимонного сока
соль и перец по вкусу
Сметана и мелко нарезанный зеленый лук для подачи
В большой кастрюле разогреть оливковое масло, добавить нарезанный лук, посолить и тушить 5-7 минут. Добавить бульон , морковь и картофель. Довести до кипения, уменьшить огонь и варить 5-8 минут, пока овощи станут мягкими. Добавить лук-порей и шпинат. Продолжать варить еще 8-10 минут. Взять ручной вертикальный блендер и превратить смесь в пюре. Добавить имбирь и лимонный сок. Если нужно, добавить воду, соль и перец. Варить еще 5-7 минут. Снять с огня, дать немного остынуть. Подать со сметаной и мелко нарезанным зеленым луком.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment