November 24, 2016
Frosted Cranberry Cookies
Yield: 24 Cookies
2 1/4 cups all purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
3/4 cup (1.5 sticks) unsalted butter, room temperature
3/4 cup granulated sugar
1/3 cup cranberry jelly/sauce
1 large egg
1 teaspoon vanilla extract
Glaze:
1 cup powdered sugar
1 tablespoon milk
1 teaspoon vanilla extract
1/2 cup craisins (dry cranberries), chopped
1 tablespoon sugar
Preheat oven to 375°F.
Line a baking sheet with parchment paper or a silpat. Set aside.
In a medium bowl, whisk together flour, baking powder and salt. Set aside.
In a stand mixer, beat butter and sugar until light and fluffy. Add cranberry jelly, egg and vanilla extract, mixing until combined.
Add flour mixture 1/2 cup at a time, mixing until completely combined.
Drop one tablespoon of rounded dough onto prepared pan and then lightly flatten with the bottom of a buttered and sugared glass.
Bake for 10 minutes. The cookies will not look browned or cooked, but they are! Remove from oven and let cookies rest on baking sheet for 5 minutes. Then transfer to a wire rack to cool completely.
To Ice: In a small bowl, toss together cranberries and sugar, set aside. In a small bowl, whisk together powdered sugar, milk and vanilla extract - until smooth.
Using a spoon, smooth icing onto the top of each cookie. Sprinkle with sugared craisins and let set for 10 minutes, or until hardened.
Сливочное печенье с сахарной клюквой
На 24 печенья
2 & 1/4 чашки муки
1/2 чайной ложки разрыхлителя
1/4 чайной ложки соли
3/4 чашки (1,5 палочки) несоленого сливочного масла, комнатной температуры
3/4 чашки сахарного песка
1/3 стакана клюквенного желе (jellied cranberry sauce)
1 большое яйцо
1 чайнaя ложка ванильного экстракта
Глазурь:
1 стакан сахарной пудры
1 столовая ложка молока
1 чайной ложки ванильного экстракта
1/2 чашки сухой клюквы, мелко нарезанной
1 столовая ложка сахара
Разогреть духовку до 375 ° F.
Выложить деко для выпечки пергаментной бумагой. Отложить в сторону.
В средней миске перемешать вместе муку, разрыхлитель и соль.
Миксером взбить масло и сахар до пушистой массы. Добавить клюквенное желе, яйцо и ванильный экстракт. Добавить мучную смесь по 1/2 стакана за один раз, перемешивая до полного смешения.
Сформировать 24 колобка, выложить на приготовленное деко. Взять стакан, смазать дно маслом и посыпать сахаром. Используя дно стакана, приплуснуть каждый колобок. Если нужно промаслить дно стакана опять.
Выпекать в течение 10 минут. Печенье будет выглядеть непропеченым, но оно готово! Вынуть из духовки и дать остыть в течение 5 минут.
Для клюквы: в маленькой миске смешать вместе клюкву и сахар.
В другой маленькой миске взбить сахарную пудру, молоко и ванильный экстракт - до получения однородной массы (глазури).
Используя ложку, нанести глазурь на верхнюю часть каждого печенья. Посыпать сахарной клюквой.
Recipe from http://www.thenovicechefblog.com/2016/11/frosted-cranberry-cookies/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment