Makes 4-5 servings.
700 gram green cabbage, thinly sliced
1/2 teaspoon salt
1 medium size yellow bell pepper, sliced in strips
1 medium size red bell pepper, sliced in strips
2 medium size carrots, peeled and grated on large holes of the grater
Sauce:
100 ml vegetable oil
50 ml cold water
150 ml apple cider vinegar
100 gram (1/2 cup) sugar
1 teaspoon salt
Rub 1/2 teaspoon salt into cabbage. Place into a deep big bowl, add carrots and peppers. Mix very well. In a small saucepan mix all ingredients for sauce and bring to almost a boil. Pour hot mixture into veggies and mix again. Place a plate on a salad and put something heavy on it. I used a 28 oz. can of diced tomatoes. Keep in refrigerator for a night and use for very next day lunch. Just before lunch, drain the extra liquid and place the salad on a plate. Excellent for lunch-potluck.
Ночной салат из капусты
На 4-5 порций
700 грамм белокачанной капусты, тоно нашинкованной
1/2 чайной ложки соли
1 среднего размера желтый перец, нарезанный полосками
1 среднего размера красный перец, нарезанный полосками
2 средние по размеру моркови, очищенные и натертые на крупной терке
Соус:
100 мл растительного масла
50 мл холодной воды
150 мл яблочного уксуса
100 грамм (1/2 стакана) сахара
1 чайная ложка соли
Перетереть соль с капустой. Поместить в глубокую большую миску, добавить морковь и перец. Все хорошо перемешать. В маленькой кастрюле смешать все ингридиенты для соуса и довести почти до кипения. Залить горячей смесью овощи и снова перемешать. Положить тарелку на салат и поставить что-то нибудь тяжелое. Я использовала банку с консервированными помидорами. Поставить в холодильник на ночь и использовать на следующий день. Перед подачей слить лишнюю жидкость и выложить салат на тарелку. Отлично подходит для буффета.
I found a recipe on one of numerous cooking sites on Russian and tweaked for the better results. You can store any leftovers in a plastic container and keep in refrigerator, as I did.
No comments:
Post a Comment