January 09, 2017

Ice Cream Dough Rugelach


I found this recipe in several publications and created my own recipe, which works really well. I guarantee, you will love this pastries

Make 24 medium pastries

Dough
1/2 cup (8 tablespoons) butter
2 cups all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
1 cup vanilla ice-cream, slightly softened

Filling
2 tablespoons sugar
8 tablespoon brown sugar
1 teaspoon cinnamon
3/4 cup walnuts, grounded
3/4 cup raisins, plumped and dried
1/2 cup any fruit jam
1 teaspoon dry bread crumbs

Egg wash
1 egg, beaten

For the dough, in a food processor pulse to blend butter and the flour to make a grainy mixture. Add the salt and spoon ice-cream and process to make a dough. From my experience, the dough is not going to be formed in food processor. Take the processed mixture out of food processor to bowl and using warm hands form a dough. Divide dough into 3 equal portions, wrap each piece and refrigerate overnight.

For the filling, mix together sugars, cinnamon, nuts and raisins. In another small bowl mix jam with breadcrumbs.

Preheat oven to 360F (180C)

Line top of large baking sheet with parchment paper. On a well-floured board, roll one piece of dough out to a circle about 10-12 inches. Spread 1/3 jam and then sprinkle with 1/3 sugar nut mixture. Cut in 8 wedges and roll each into a crescent. Place on a  baking sheet (tip down) and brush with egg wash. Repeat with another pieces of dough and filling.
Bakes until golden brown 25-30 minutes. cool on a rack.


Рогалики с мороженым

На 24 средней величины рогалика

Тесто
1/2 чашки (8 столовых ложек) сливочного масла
2 чашки муки
1/4 чайной ложки соли
1 чашка ванильного мороженого, слегка размягченного

Начинка
2 столовые ложки сахара
8 столовых ложек коричневого сахара
1 чайная ложка корицы
3/4 стакана грецких орехов, перемолотых в мелкую крошку
3/4 чашки изюма,  размягченного в теплой воде или кофе и высушенного
1/2 чашки фруктового джема
1 чайная ложка понировочных сухарей
1 яйцо, немного взбитое

В  чаше кухонного комбайне смешать масло и муку и попульсировать до получения крошки.
Добавить соль и ложкой выложить мороженое. Процессировать смесь до получения теста. Исходя из моего опыта, тесто не будет до конца сформировано в кухонном комбайне. Возьмите смесь из кухонного комбайна в миску и теплыми руками домесить тесто. Разделить тесто на 3 равные части, обернуть каждую часть и положить в холодильник на ночь.

Для начинки смешать два вида сахара, корицу, орехи и изюм. В другой маленькой миске смешать джем с панировочными сухарями.
Разогреть духовку до 360F (180C)

Выложить большой противень пергаментной бумагой. Раскатать одну часть теста в круг диаметром 25-30 см. Разделить ореховую смесь на 3 равные части, также разделить начинку на 3 равные части. Намазать вареньем, а затем посыпать сахарной ореховой смесью. Вырезать 8 равных секторов и свернуть каждый сектор в рогалик. Поместить на противень (кончик вниз) и смазать яйцом. Повторить с остальным тестом и начинкой.
Печь до золотисто-коричневого цвета 25-30 минут. Охладить и подавать к чаю.


No comments:

Post a Comment