March 08, 2017
Sugar-free Banana Oat Pancakes
Makes 25-30 medium size pancakes
1 cup old fashioned oats
1 cup whole wheat flour (I used a all-purpose)
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon salt
1½ cups whole milk
½ cup yogurt
2 eggs
1 tablespoon maple syrup
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons butter, melted
2 bananas, mashed
butter, for greasing skillet
Place oats in blender and process on high until it forms oat flour.
In a large bowl, combine oats, flour, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt, and blend to combine.
In a separate bowl, combine milk, yogurt, eggs, maple syrup, vanilla, melted butter, and mashed bananas and stir well.
Add wet ingredients to flour mixture and mix until just combined.
Heat a large skillet over medium-high heat.
Add butter and let melt.
Pour batter 2-3 tablespoons at a time and cook each pancake until bubbles start to form. Flip and cook another 2-3 minutes.
Repeat with remaining batter.
Serve top with maple syrup, yogurt, fruit, or any of your favorite pancake toppings!
Овсяные блинчики с бананом
На 25-30 блинчиков
1 чашка овсяной крупы
1 чашка цельно-зерновой пшеничной муки (я использовала обычную)
2 чайные ложки разрыхлителя
1 чайная ложка пищевой соды
½ чайной ложки корицы
½ чайной ложки соли
1½ стакана цельного молока
½ чашки йогурта
2 яйца
1 столовая ложка кленового сиропа
1 чайная ложка экстракта ванили
2 столовые ложки растопленного сливочного масла
2 банана, растертых в пюре
Масло для поджарки
Прокрутить овсяную крупу в кухонном комбайне до образования муки. В большой миске смешать овсяную муку, цельнозерновуюмуку, разрыхлитель, соду, корицу и соль.
В отдельной миске смешать молоко, йогурт, яйца, кленовый сироп, ваниль, растопленное сливочное масло и пюре из бананов.
Добавить банановую смесь в мучную и перемешать.
Нагреть большую сковороду на среднем огне.
Добавить масло и дать расплавиться.
Вылить блинчики и жарить на одной стороне до появления пузырьков. Перевернуть на другую сторону и жарить еще 2-3 минуты.
Повторить с оставшимся тестом.
Recipe comes from Honest cooking
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment