Making Passover hazelnut sandwich cookies, I had some leftovers of chocolate filling and four egg yolks. So, I decided to make a quick chocolate-covered pretzels.
1 & 1/2 cup all-purpose flour
2 tablespoons butter, cut into small pieces
2 tablespoons sour cream
4 egg yolks
1 tablespoon sugar
zest of 1/2 medium lemon
Preheat the oven to 350F. Line large cookie sheet with parchment paper.
Add flour and butter to a large bowl. Rub butter into flour and add yolks, sour cream , sugar and lemon zest. Make a dough. Divide dough into 30 equal pieces. With lightly floured hands, roll each piece of dough into a 7 inch long rope. Make a pretzel and place on cookie sheet. Repeat with remaining pieces of dough. Bake 20-25 minutes. Cool to a room temperature and dip the one side into chocolate. Leave on a cooling rack to dry up the chocolate.
Мини-крендели с шоколадной глазурью.
Делая пасхальное печенье с фундуком, у меня остаталась шоколадная глазурь и четыре яичных желтка. Я решила сделать быстрые мини-крендели с шоколадной глазурью.
На 30 маленьких печенья
1 & 1/2 чашка муки
2 столовые ложки сливочного масла, нарезанные на небольшие кусочки
2 столовые ложки сметаны
4 яичных желтка
1 столовая ложка сахара
свежая цедра из 1/2 среднего лимона
Разогреть духовку до 350F. Выстелить пeргаментной бумагой большое деко.
Добавить муку и масло в большую миску. Растереть масло с мукой, добавить желтки, сметану, сахар и лимонную цедру. Замесить тесто. Разделить тесто на 30 равных частей. Каждый кусок раскатать в веревку длиной 18-20 см. Сделать крендель и положить на деко. Выпекать 20-25 минут. Остудить до комнатной температуры и верхнюю сторону покрыть шоколадом. Оставить на подносе до застывания шоколада. .
No comments:
Post a Comment