May 16, 2017
Pickled napa cabbage
1/2 medium napa cabbage (about 1 pound), sliced crosswise 1/4 inch thick
1 English cucumber, halved, seeded, and thinly sliced on the diagonal
1 medium onion, halved and thinly sliced
1 cup white-wine vinegar
1/4 cup sugar
1/4 cup coarse salt
In a large heatproof bowl, combine cabbage, cucumber, and onion.
In a medium saucepan, combine 1 1/2 cups water, vinegar, sugar, and salt; bring to a boil, stirring to dissolve salt and sugar. Immediately pour over vegetables; using a dinner plate, press down on vegetables until they are submerged.
Let cool to room temperature; transfer vegetables and liquid to an airtight container, and refrigerate up to 2 weeks. Use as you would sauerkraut or pickles.
Маринованная пекинская капуста
1/2 среднего кочана пекинской капусты (около 500грамм), нарезанного поперек на куски шириной 7-8 мм
1 свежий огурец, разрезанный наполовину, нарезанный по диагонали
1 средняя головка лука, нарезанного на тонкие полукольца
1 чашка белого винного уксуса
1/4 стакана сахара
1/4 чашка соли для засолки
В большой миске сложить капусту, огурец и лук.
В средней кастрюле смешать 1 1/2 чашки воды, уксус, сахар и соль. Довести до кипения, помешивая до полного растворения соли и сахара. Немедленно залитж раствором овощи; Используя большую обеденную тарелку, накрыть овощи и надавить на овощи, чтобы все овощи были в растворе.
Дать остыть до комнатной температуры; Переложить овощи и жидкость в герметичный контейнер.
Хранить в холодильнике до 2 недель. Используйте так же, как если бы вы использовали квашеную капусту или соленые огурцы.
Recipe comes from Martha Stewart
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment