Prep time: 10 minutes
Yield: Makes enough tuna salad for 2 sandwiches
1 5-ounce can tuna, preferably packed in olive oil, drained
1/2 ripe avocado, roughly chopped
1/2 cup minced celery ( I used 1 stalk)
1/2 medium carrot, peeled and shredded on large holes of the grater (my addition)
1/4 cup minced red onion
1 Tbsp olive oil
2 teaspoons lemon juice
1 teaspoon lemon zest
2 Tbsp chopped fresh cilantro or parsley
1/2 teaspoon kosher salt
Freshly ground black pepper
Place all of the ingredients in a medium bowl. Mix with a fork, mashing the avocado and breaking up the chunks of tuna as you go, until the ingredients are well combined.Add more oil or salt and pepper if necessary, serve on your favorite sandwich bread or toast.
Салат из авокадо и тунца без майонеза
Время приготовления: 10 минут
Выход: Достаточно салата для 2 бутербродов
1 (5-унция) упаковка консервированного тунца, предпочтительно оливковом масле,
1/2 спелого авокадо, мелко нарезанного
1/2 чашки измельченного сельдерея (я использовала 1 стебель)
1/2 средней по величине моркови, очищенной и натертой на крупной терке (я добавила для цвета)
1/4 чашки мелко нарезанного красного лука
1 столовая ложка оливкового масла
2 чайных ложки лимонного сока
1 чайная ложка лимонной цедры
2 столовые ложки нарезанной свежей кинзы или петрушки
1/2 чайной ложки кошерной соли
Черный перец по вкусу
Выложить все ингредиенты в небольшую миску. Вилкой смешать, стараясь растирать авокадо и тунец. Выложить на хлеб.
Recipe comes from Simply recipes
No comments:
Post a Comment