July 21, 2017
Orange Sunflower Slaw
Servings 8
Dressing
1/2 cup orange juice
3 Tbs. olive oil
2 Tbs. apple cider vinegar
2 Tbs. tahini
2 Tbs. coconut nectar or sugar
1 Tbs. fresh lime juice
1 Tbs. toasted sesame oil
2 tsp. minced ginger
1 tsp. finely grated orange zest
1 tsp. gluten-free soy sauce or tamari
3/4 tsp. salt
Salad
3 cups shredded napa or green cabbage (1/2 head)
2 cups shredded red cabbage (1/8 head)
1 large carrot, julienned (3/4 cup)
1 English cucumber, peeled, flesh scooped out, and julienned (1 cup)
1 green pepper, thinly sliced lengthwise (1 cup)
1 cup raw sunflower seeds
1/2 cup finely chopped fresh mint
Preparation
To make Dressing: blend all ingredients in blender until smooth.
To make Salad: Toss together all ingredients in large bowl. Stir in Dressing.
Капустный салат с апельсиновым соусом
Соус
1/2 чашки апельсинового сока
3 столовэ ложки оливкового масла
2 столовые ложки яблочного уксуса
2 столовэ ложки тахини
2 столовэ ложки сахара
1 столовая ложка сока лайма
1 столовая ложка кунжутного масла
2 чайнэ ложки измельченного имбиря
1 чайная ложка апельсиново цедры
1 чайная ложка соевого соуса
3/4 чайная ложка поваренной соли
Салат
3 чашки измельченной белокачанной капусты (1/2 головки)
2 чашки измельченной красной капусты (1/8 головы)
1 большая морковь (3/4 чашки)
1 Английский огурец, очищенный от кожуры и середины, нарезанный на тонкие просольные полоски (1 чашка)
1 зеленый перец, тонко нарезанный продольно (1 стакан)
1 чашка сырых семян подсолнечника
1/2 чашки мелко нарезанной свежей мяты
Для соуса смешать все ингредиенты в блендере до однородности.
Перемешать все ингридиенты для салата и полит; соусом.
Recipe comes from Vegetarian Times magazine
No comments:
Post a Comment