August 08, 2017
Lentil, Pasta & Vegetable Soup
SERVINGS 4
1 tablespoon olive oil
1 medium onion, chopped
4 garlic cloves, finely chopped
350 g carrots, sliced
1 stalk celery, sliced
225 g (1 & 1/4 cups) dry red lentils
2 1⁄2 cups vegetable stock
3 cups boiling water
1 cup pasta
2⁄3 cup plain yogurt
salt and pepper
2 tablespoons fresh parsley, chopped, to garnish
Heat oil in a large saucepan and gently fry the prepared onion, garlic, carrot and celery, stirring gently, for 5 minutes until the vegetables begin to soften.
Add the lentils, stock and boiling water. Season with salt and pepper to taste, stir and bring back to the boil.
Simmer, uncovered, for 15 minutes until the lentils are completely tender.
Allow to cool for 10 minutes.
Meanwhile, bring another saucepan of water to the boil and cook the pasta according to the instructions on the packet. Drain well and set aside.
Place the soup in a blender and process until smooth. Return to a saucepan and add the pasta.
Bring back to a simmer and heat for 2-3 minutes until piping hot. Remove from the heat and stir in the yogurt. Season if necessary.
Serve sprinkled with chopped parsley. We also add a sprinkle of brewers yeast. (I added parsley in a soup and did not use brewers yeast)
Tip: Avoid boiling the soup once the yogurt has been added. Otherwise, it will separate and become watery, spoiling the appearance of the soup.
Овощной суп с красной чечевицей и йогуртом
На 4 порции.
1 столовая ложка оливкового масла
1 средняя по размеру головка лука, мелко нарезанная
4 зубчика чеснока, мелко нарезанные
350 г моркови, нарезаннoй на мелкие куски
1 стебель сельдерея, нарезаннoгo
225 г (1 и 1/4 чашки) сухой красной чечевицы
2 1/2 стакана овощного бульона
3 стакана кипятка
1 чашка сухих макарон
2/3 чашки йогурта
соль и перец по вкусу
2 столовые ложки свежей петрушки, мелко нарезанной
Нагреть оливковое масло масло в большой кастрюле и обжарить приготовленный лук, чеснок, морковь и сельдерей, помешивая в течение 5 минут, пока овощи не станут мягкими
Добавить чечевицу, бульон и кипящую воду. Приправить солью и перцем по вкусу, перемешать и довести до кипения.
Не закрывая кастрюлю кипятить 15 минут, пока чечевица не станет полностью мягкой.
Снять с огня и дать остыть в течение 10 минут. Пока суп остывает в другой кастрюле вскипятить воду и сварить макароны до полной готовности. Слить воду и промыть под холодной водой.
Вылить суп в блендер и прокрутить до получения однородного пюре.
Вернуть пюре в кастрюлю и добавить макароны.
Накрыть крышкой и довести суп до кипения. Кипятить 2 минуты. Снять с огня и добавить йогурт.
Подавать с мелко нарезанной нарезанной петрушкой (Я положила петрушку в суп. )
Совет. Не кипятить суп после добавления йогурта.
Recipe comes from Food.com
I love how you have English AND Russian for each recipe. I'm studying Russian so it's great for me!!
ReplyDelete