September 06, 2017

Old Fashioned Sour Cream Cake with Apple - Nut Filling


Makes 10-12 servings

Apple Nut Filling:
2 cups apples,peeled, cored and diced small
1/2 cup packed brown sugar
1 Tablespoon flour
2 Tablespoons butter
1/4 Teaspoon nutmeg
1/8 Teaspoon salt
1/2 cup chopped nuts (pecans or walnuts)
1 Teaspoon cinnamon

Cake batter:
1 1/2 cups sugar
3/4 cup butter,softened
1 1/2 Teaspoons vanilla
3 eggs room temperature
3 cups all purpose flour
1 1/2 Teaspoons baking powder
1 1/2 Teaspoons baking soda
3/4 Teaspoon salt
1 1/2 cups sour cream

Glaze:
1/2 cup powdered sugar
1/4 Teaspoon vanilla
add enough milk to make a glaze. About 2 Tablespoons


Instructions

Preheat oven to 325°F; grease a 12-cup Bundt pan or a 10×4-inch tube pan.

Prepare apple-nut filling:
Cook all ingredients, except nuts, over medium heat, stirring constantly. Cook until apples are tender. This will take approximately 3 to 4 minutes. Stir in nuts. Set aside.

Combine sugar, butter, vanilla and eggs in a large mixing bowl. Beat at medium speed, 2 minutes, scraping bowl occasionally. Alternately add the dry ingredients and the sour cream, beginning and ending with the dry ingredients. Beat until each addition is just incorporated into the batter, don't over beat.

Spread 1/3 of the batter (about 2 cups) in the baking pan. Top with 1/3 of the filling. Repeat this pattern 2 more times, until all batter and filling have been used.  Bake at 325°F for 1 hour, until a toothpick inserted near the center comes out clean. Cool in the pan for 20 minutes, then turnout onto a serving plate and cool completely.

For the glaze:
To prepare glaze: Mix all ingredients until smooth, then drizzle over cooled coffee cake


Американский торт с яблочно-ореховой начинкой.

На 10-12 человек

Яблочно-ореховая начинка
2 чашки яблок, очищенных от кожуры и нарезанных на маленькие  кубики
1/2 чашки коричневого сахара
1 столовая ложка муки
2 столовые ложки сливочного масла
1/4 чайной ложки натертого мускатного орехз
1/8 чайная ложка соли
1/2 чашки нарезанных орехов (орехи пекан или грецкие орехи)
1 чайная ложка корицы

Тесто
1 1/2 чашки сахара
3/4 чашки масла, размягченного
1 1/2 чайной ложки ванили
3 яйца, комнатной температуры
3 чашки муки
1 1/2 чайных  ложек разрыхлителя
1 1/2 чайной ложки пищевой соды
3/4 чайной ложки соли
1 1/2 стакана сметаны

Глазурь:
1/2 стакана сахарной пудры
1/4 чайная ложка ванили
Около 2 столовых ложек молока

Разогреть духовку до 325 ° F (160Ц); смазать Bundt  форму для выпечки тортов.

Подготовить яблочную начинку: Смешать все ингридиенты, кроме орехов, и на среднем огне, постоянно помешивая, варить  пока яблоки не станут мягкими. Это займет от 3 до 4 минут. Добавить орехи, снять с огня и дать остыть.

Смешать  муку, разрыхлитель, соду и соль в небольшой миске. Затем в другой миске смешать сахар, масло, ваниль и яйца в большой миске. Взбить миксером в течении 3-4 минут. Поочередно добавить сухую смесь  и сметану. Взбить миксером до полного смешания.
Выложить 1/3 теста (около 2 чашек) в форму для выпечки и наверх выложить  1/3 начинки. Повторите эту процедуру еще 2 раза, пока не будет использовано все тесто и начинка. Верхний слой - тесто. Выпекать при 325 ° F в течение 1 часа, пока зубочистка, вставленная вблизи центра, не станет чистой. Охладить в форме в течение 20 минут, затем выложить на тарелку и дать полностью охладиться.

Для глазури:
Чтобы подготовить глазурь: Смешать все ингредиенты до однородности выложить поверх охлажденного торта.


Recipe came from Bunny's warm oven

No comments: