October 04, 2017
Comfort Cauliflower Soup
Make 3 medium size servings
3 cups vegetable broth
1 cup water, room temperature
1 tablespoon vegetable oil
1 medium size onion, finely chopped
1 large carrot, peeled, chopped
1 large clove garlic, minced
1/2 medium size cauliflower head, broken into florets
2 medium size potatoes, peeled and cut into medium chunks
1/2 cup frozen green peas
1 tablespoon fresh mint, chopped
1/3 cup heavy whipping cream (plus a little bit more, if you like a thinner texture)
1/8 teaspoon garlic chili sauce
Salt and black pepper to taste
Fried bread cubes for serving
Olive oil for drizzling
In a large pot, combine broth and water and bring to a boil on a medium heat.
In a medium saucepan warm the oil, add chopped onion and saute for 5-7 miutes until translucent. Add garlic and saute for more 30 seconds. Finally add carrots and fry for more 5 minutes stirring frequently. I used to add a little bit of salt as I prepare mixture for soup.
Add cauliflower florets to a large pot with broth and water and cook on medium heat for 5-7 minutes. Then add potatoes, cover the pot and simmer for another 5-7 minutes until vegetable are tender. Add onion-carrot mixture, green peas and simmer for 12 minutes. Check for salt and pepper. If you need, add a bit. Add mint, garlic-chili sauce and heavy cream. Blend the soup in the pot with an immersion hand blender until creamy and smooth. Check again for salt and pepper and cook for more 1-2 minutes.
Serve with fried bread cubes and olive oil.
Молочный суп-пюре с цветной капустой
На 3 средние порции
3 чашки (750 ml) овощного бульона
1 чашка воды (250 ml), комнатной температуры
1 столовая ложка растительного масла
1 луковица среднего размера, мелко нарезанная
1 большая морковь, очищенная, нарезанная на средние кусочки
1 большой зубец чеснока, измельченный
1/2 средней по величине головки цветной капусты, разобранная на соцветия
2 картофелины, очищенные и разрезанные на куски
1/2 чашки замороженного зеленого горошка
1 столовая ложка свежей мяты, мелко нарезанной
1/3 чашки сливок (плюс немного больше, если вам нравится более тонкая текстура)
1/8 чайной ложки garlic chili соуса
Соль и черный перец по вкусу
Жареные кубики хлеба для сервировки
Оливковое масло для сбрызгивания хлеба
В большую кастрюлю влить бульон и воду, довести до кипения на среднем огне.
В средней сковороде нагреть масло, добавить нарезанный лук и тушить в течении 5-7 минут до размягчения лука. Добавить чеснок и тушить еще 30 секунд. Наконец добавить морковь и обжаривать в течение 5 минут, часто помешивая. Добавить немного соли.
Добавить цветную капусту в кастрюлю с бульоном и водой, варить на среднем огне в течение 5-7 минут. Затем добавить картофель, закрыть кастрюлю и варить 5-7 минут, пока овощи не станут мягкими. Добавить луково-морковую смесь, зеленый горошек и варить 12 минут. Проверить на соль и перец. Если нужно, добавить немного. Добавить мяту,garlic chili соус и сливки.
Ручным миксером прямо в кастрюле взбить все до состояния пюре. Проверитж на соль и перец и варитж еще 1-2 минуты. Подавать с жареными кубиками хлеба и оливковым маслом.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment