October 13, 2017

Dry Cherry Quick Bread


Makes 1- medium size loaf

1 3/4 cups all-purpose flour
1 1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3 large eggs
2/3 cup granulated sugar
2/3 cup sour cream or full fat yogurt
1/2 cup vegetable oil
2 tablespoons fresh lemon juice
1 teaspoon pure vanilla extract
powdered sugar for topping

Preheat oven to 350 F. Grease 8 x 4 x 2-inch loaf pan; set aside.

In a small bowl whisk together flour, baking powder, baking soda, and salt. Set aside.

In a medium bowl whisk together eggs and sugar until the eggs are thick and pale in color. Add the sour cream and vegetable oil and whisk to combine. Add the lemon juice and vanilla extract.
Add the dry ingredients all at once to wet ingredients and whisk together until smooth. Add the dry cherries and fold to combine.

Spoon the batter into the prepared pan. Place in the oven and bake for 50 to 60 minutes or until a cake tester inserted in the center of the cake comes out with only a few moist crumbs.

Allow to cool in the pan for 20 minutes before inverting onto a wire rack to cool completely. Slice into thick slices and sprinkle with powdered sugar just before serving.


Быстрый кекс с сухой вишней

На 1 средней величины кекс

1 3/4 чашки муки
1 1/2 чайной ложки разрыхлителя
1/2 чайной ложки пищевой соды
1/2 чайной ложки соли
3 больших яйца, комнатной температуры
2/3  чашки сахара
2/3 чашки сметаны или йогурта
1/2 стакана растительного масла
2 столовые ложки свежего лимонного сока
1 чайная ложка экстракта ванили
сахарная пудра для посыпки (по желанию)

Разогреть духовку до 350 ° F (180Ц). Смазать 8 x 4 x 2-дюймовую форму.

В маленькой миске перемешать муку, разрыхлитель, пищевую соду и соль.

В другой средней миске взбить яйца с сахаром до того момента пона смесь не побелеет.

Добавить сметану, растительное масло и все перемешать. Добавить лимонный сок и ванильный экстракт.

Добавить  мучную смесь к  яичной  и все хорошо перемешать. Добавить сухую вишню и еще раз перемешать.

Ложкой выложить тесто в подготовленную форму. Поставить в духовку и выпекать в течение 50-60 минут или до тех пор, пока тестер, вставленный в центр торта, не выйдет только с несколькими влажными крошками.

Дать остыть в форме в течение 20 минут. Затем вынуть из формы и дать полностью остыть. Нарезать на толстые ломтики и посыпать сахарной пудрой перед подачей на стол.
Этот кекс остается свежим в течении 2-3 дней при комнатной темепратуре. 

No comments:

Post a Comment