October 25, 2017

Lemon Glazed Eggless Vanilla Cake With Sliced Almonds


Most of my coworkers are from India. Therefore, they have some dietary restrictions, which I have to accomodate  for fall potluck. I found a recipe to satisfy all of my coworkers and. actually, most of them asked for recipe. So, I post the recipe and some pictures from the potluck.

2 and 1/2 cups All Purpose Flour
2 teaspoons Baking Powder
1 teaspoon Baking Soda
1/4 teaspoon Salt
2 tablespoons Sugar
1 (14 oz) can Sweetened Condensed Milk
1 cup orange juice
1/2 cup water
2 tablespoons Vinegar
2 tablespoons Vanilla Extract
1/2 cup Melted Butter

Glaze
1 & 1/2 cup powdered sugar
2 tablespoons butter, melted
2 tablespoons lemon juice ( add a little bit more, if you feel glaze is not enough spreadable)
1/4 cup sliced almonds

Preheat the oven at 350 F/180 C for 15 minutes. Lightly grease a 9 x 13 inch pan and line it with parchment paper.

In a large bowl sift together the flour, baking powder, baking soda and salt. Mix in the sugar.

Make a well in the center of the dry ingredients and stir in the the wet ingredients one by one. Stir the mixture together using a whisk. Some lumps is okay.

Pour the batter in the prepared pan and tap the pan to even it out and break the air bubbles if any.

Bake it for 25-35 minutes. Transfer the pan to a cooling rack and prepare glaze. Mix all ingredients for the glaze and spread 3/4 of the mixture on a top of the almost cooled cake. Sprinkle with sliced almonds and drizzle with rest of the glaze.  Slice and serve. It can be stored covered at room temperature for 2 days.


Ванильный торт без яиц, нo с лимонной глазурью и миндалем

2 и 1/2 чашки муки
2 чайных ложки разрыхлителя
1 чайная ложка соды
1/4 чайной ложки соли
2 столовые ложки сахара
1 упаковка (14 унций) сгущенного молока
1 чашка апельсинового сока
1/2 стакана воды (125мл)
2 столовые ложки уксуса
2 столовые ложки ванильного экстракта
1/2 чашки (115 грамм) сливочного масла, растопленного

Глазурь
1 и 1/2 стакана сахарной пудры
2 столовые ложки сливочного масла, расплавленного
2 столовые ложки лимонного сока, если нужно добавьте немного еще
1/4 чашки тонко нарезанного миндаля

Разогреть духовку до 350 ° F / 180 ° C в течение 15 минут. Слегка смазать форму размером 9 x 13 дюймов и выстелить ее пергаментной бумагой.

В большой миске смешать вместе муку, разрыхлитель, пищевую соду и соль. Добавить сахар.
Сделать углубление в центре перемешанных сухих продуктов и добавить все остальные ингридиенты. Все хорошо перемешать. Если в тесте есть небольшие кусочки, то они распустятся при выпечке.

Вылить тесто в подготовленную форму и встряхнуть для удаления воздуха из теста..

Выпекать в течение 25-35 минут. Вынуть из духовки и дать немного остыть. Приготовить глазурь. Смешать все ингредиенты для глазури и использовав 3/4 глазури помазать верх торта. Посыпать нарезанным миндалем и побрызгать оставшейся глазурью. Дать полностью остыть и нарезать на порционные куски. торт можно хранить при комнатной температуре в течение 2 дней.


Idea comes from Eggless cooking

No comments:

Post a Comment